Azi: € 19,1420 lei 0,0565 $ 18,2270 lei 0,0105

FinComBank acordă sprijin sistemului medical din Republica Moldova

FinComBank acordă sprijin sistemului medical din Republica Moldova Sursa foto: fincombank.com

În ajunul Zilei profesionale a Lucrătorului Medical și a Farmacistului, FinComBank transmite felicitări și gratitudine medicilor din Republica Moldova, ai căror prioritate este viața și sănătatea pacienților săi. Sistemul medical a întâmpinat o provocare dificilă și s-a confruntat cu numeroase obstacole, de aceea, FinComBank a decis să ofere o mână de ajutor Spitalului Clinic Republican "Timofei Moșneaga", oferind echipament de ultimă generație - analizator performant de echilibru acido-bazic al sângelui.

Cu siguranță, contribuția FinComBank va salva multe vieți și va ușura munca lucrătorilor medicali în procesul de stabilire precoce a diagnosticului. Ultimii doi ani au atacat agresiv numeroase domenii sociale, în special instituțiile medicale. Angajații acestora lucrează asiduu în prima linie, făcând abstracție de zile de odihnă și familiile sale, pentru o cauză nobilă – depășirea crizei cauzate de pandemie. Spiritul civic și ajutorul umanitar va ajuta medicii întru depășirea pericolului provocat de COVID-19.

FinComBank consideră că una din obligațiile băncii este atitudinea responsabilă și mărinimia, demonstrată prin fapte concrete. De aceea, an de an banca se implică activ în proiecte de responsabilitate socială, care au menirea de a asigura suportul domeniilor vitale vieții cetățenilor din Republica Moldova.

„Impasul social și medical creat de pandemie poate fi depășit prin solidaritate și implicare. Suntem onorați să asigurăm suportul necesar pentru dotarea Spitalului Clinic cu analizator de echilibru acido-bazic, necesar pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19. Sperăm că contribuția FinComBank va ajuta sistemul medical în lupta cu criza cauzată de pandemie”, - a declarat Dana Scripnic, Președintele Interimar al Comitetului de Conducere al Băncii.

Analizatorul de echilibru acido-bazic este indispensabil în realizarea actului medical pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19 din secțiile de terapie intensivă. Acesta apreciază în jur de 27 de parametri, fiind unul din cele mai rapide sisteme de detecție a nivelului de gaze în sânge, electroliți și metaboliți, ceea ce facilitează stabilirea diagnosticului prompt al pacientului.

Stimați lucrători din sistemul medical al Republicii Moldova, FinComBank vă felicită cu ocazia Zilei profesionale a Lucrătorului Medical și a Farmacistului! Vă mulțumește pentru munca imensă, pe care o depuneți zi de zi, și Vă dorește multă-multă sănătate!

FinComBank – într-un pas prin viață.

Pentru mai multe informaţii Vă rugăm să contactați:

Теl.: (+373-22) 26-99-99

E-mail: [email protected] , website: www.fincombank.cоm

Sursa: fincombank.com

Noutăți similare