Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124
Lu: € 19,1634 lei 0,0433 $ 17,9971 lei 0,0031

FEI și grupul ProCredit oferă încă 450 milioane euro pentru companiile inovatoare din 11 țări, inclusiv Moldova

FEI și grupul ProCredit oferă încă 450 milioane euro pentru companiile inovatoare din 11 țări, inclusiv Moldova Sursa foto: procreditbank.md

Fondul european de investiţii (FEI) şi grupul ProCredit vor oferi o sumă suplimentară de 450 milioane de euro companiilor inovatoare mici şi mijlocii (IMM-uri), astfel, fondul de finanțare destinat sprijinirii întreprinderilor din 11 țări va atinge cifra de 820 milioane de euro, anunță site-ul ProCredit Bank din Moldova.

Finanțarea cu suportul FEI este disponibilă în cadrul grupului ProCredit și vizează companiile care utilizează tehnologii noi și oferă produse noi în una din cele 11 țări unde este disponibilă facilitatea de finanțare (Germania, Albania, Serbia, FYROM, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Grecia, România, Moldova, Ucraina și Georgia).

Până în prezent, peste 1.000 de IMM-uri inovatoare au deja încheiate acorduri de finanțare, în cadrul acestui proiect, cu băncile grupului ProCredit.

Aceste acorduri au fost semnate conform inițiativei Comisiei Europene privind proiectul InnovFin, cu susținerea programului UE de cercetare şi inovare Orizont 2020. Inițiativa InnovFin oferă băncilor participante posibilitatea de a acorda companiilor inovatoare credite asigurate cu o garanției oferită de către FEI. Semnarea acordurilor corespunzătoare în statele membre ale UE a avut loc cu sprijinul Fondului European pentru Investiții Strategice (EFSI). EFSI constituie pilonul central al Planului de Investiții pentru Europa al Comisiei Europene, cunoscut, de asemenea ca “Planul Juncker”.

Directorul executiv al FEI, Pier Luigi Gilibert, a declarat:

“Suntem nespus de bucuroși că acordurile de garantare InnovFin, încheiate cu băncile ProCredit, aduc rezultate pozitive. Rețeaua dezvoltată a grupului ProCredit  în combinație cu experiența în creditarea IMM-urilor asigură faptul că creditele garantate de CE sunt ușor accesibile în cele 11 țări. Aceste tranzacții vor permite companiilor să beneficieze de finanțare din partea UE, astfel contribuind la stimularea inovării în Europa.”

Vicepreședintele Comisiei Europene Jyrki Katainen, responsabil de ocuparea forței de muncă, creștere economică, investiții și competitivitate, a declarat:

"Comisia înțelege că întreprinderile mici generează locuri de muncă și asigură dezvoltare în Europa. Facilitarea accesului la finanțare, de care acestea au nevoie pentru a inova, dezvolta și genera locuri de muncă, este o metodă efectivă prin care UE oferă sprijin întreprinderilor mici și mijlocii din Europa. Aș vrea să urez mult succes companiilor, care vor beneficia de finanțare."

Borislav Kostadinov, membru al comitetului de conducere ProCredit General Partner AG a adăugat:

“InnovFin în mod sigur a contribuit la modernizarea  ÎMM-urilor în țările de operare a grupului. Datorită relațiilor de parteneriat stabilite cu un număr mare de ÎMM-uri inovative, băncile ProCredit au posibilitatea de a finanța proiecte inovatoare din diferite sectoare, în special producere. Suntem bucuroși că FEI și grupul ProCredit au decis extinderea acestui program de succes.”

Pentru mai multe detalii accesați procreditbank.md.

Sursa: procreditbank.md

Noutăți similare