Azi: € 19,4858 lei 0,0468 $ 17,4449 lei 0,0189
Lu: € 19,4615 lei 0,0243 $ 17,4402 lei 0,0047

De la 01 august 2016 utilizarea codului IBAN va fi obligatorie pentru transferurile naționale în lei (MDL)

De la 01 august 2016 utilizarea codului IBAN va fi obligatorie pentru transferurile naționale în lei (MDL) Sursa foto: bnm.md

Decizia a fost luată de Comitetul Executiv al Băncii Naționale a Moldovei în data de 16.06.2016. Astfel, procesarea plăților în moneda națională de către bănci va avea loc exclusiv pe baza codului IBAN (International Bank Account Number).

Vedeți în continuare anunțurile băncilor pentru clienți.

BCR Chișinău

“Stimaţi Clienţi, în conformitate cu legislaţia în vigoare începând cu 1 august 2016 clienţii băncilor comerciale din Republica Moldova vor utiliza exclusiv coduri IBAN (International Bank Account Number) la efectuarea/ recepţionarea transferurilor în lei moldoveneşti. Va fi obligatorie indicarea codurilor IBAN atât pentru plătitor cât şi pentru beneficiarul plăţii, iar banca nu va executa ordinele de plată care vor conține conturi curente în alt format.

Vă rugăm să comunicați în prealabil partenerilor Dvs. codurile IBAN atribuite conturilor în lei moldovenești pentru efectuarea transferurilor prin intermediul BCR Chişinău S.A.

Administraţia BCR Chişinău S.A.”

Comerțbank

“Stimați Clienți, B.C. ”COMERȚBANK” S.A. vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu Hotărârea Comitetului Executiv al Băncii Naţionale a Moldovei nr.158 din 16.06.2014, începând cu data de 01 august 2016, transferurile naționale în moneda națională, vor fi efectuate doar cu aplicarea codului IBAN* (International Bank Account Number).

Vă mulţumim pentru înţelegere.”

Energbank

“Stimați clienți! Prin prezenta BC "Energbank" S.A. Vă aduce la cunoștință faptul, că în conformitate cu Hotărârea Comitetului executiv al BNM № 158 din data de 16.06.2016, se reduce perioada de tranziție la еfectuarea plăților în valută națională, cu indicarea atât a codului IBAN, cât și a contului bancar. Astfel, începând cu data de 01.08.2016, pentru efectuarea plăților în monedă națională, indicarea codului IBAN devine obligatoriu, atât pentru beneficiar, cât și pentru plătitor. Ordinele de plată efectuate cu indicarea conturilor bancare nu se vor executa.”

EuroCreditBank

“BC "EuroCreditBank" S.A. vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu Hotărârea Comitetului Executiv  al Băncii Naţionale a Moldovei nr.158 din 16.06.2014, începând cu data de 01 august 2016, transferurile naționale în moneda națională, vor fi efectuate doar cu aplicarea codului IBAN* (International Bank Account Number).

Detalii le puteţi afla la numărul de telefon: 0 800 500 20 (apel gratuit pe întreg teritoriu Republicii Moldova), pentru apelurile internaţionale formaţi + 373 22 500-200

FinComBank

„Stimaţi Clienţi! În conformitate cu modificările în regulamentul „Cu privire la transfer de credit”, aprobate de către Banca naţională a Moldovei, începînd din 01 august 2016 plăţile în moneda naţională se vor realiza exclusiv cu ajutorul unui cod IBAN.

Din 01 august 2016 Banca va primi spre executare ordinele de plată numai de tip nou, care conţin codul IBAN.

Pentru a asigura continuitatea plăţilor Dvs după data de 01.08.2016, Banca recomandă să comunicaţi codul IBAN Dvs partenerilor de afaceri sau membrilor familiei, altor persoane care efectuează transferuri în favoarea Dvs. Concomitent, pentru a efectua transferul în valută naţională în favoarea persoanei fizice sau juridice, este necesar să aflaţi codul IBAN acestuia.

Pentru a primi codul IBAN a contului Dvs, vă rugăm să vă adresaţi la specialistul filialei care deserveşte contul Dvs. Lista telefoanelor de contact se află pe pagina oficială a băncii - www.fincombank.com/contacte-md/.

Pentru persoane juridice codul IBAN poate fi generat accesând link-ul - www.fincombank.com/IBAN_Generator/.

Vă mulţumim pentru colaborare,

Echipa FinComBank S.A.”

Mobiasbancă Groupe Societe Generale

“Stimaţi clienţi, din 1 august 2016 este necesar de a utiliza doar codul IBAN pentru transferurile naționale în MDL, în conformitate cu Hotărârea nr. 158 din 16.06.2016 a Băncii Naţionale a Moldovei cu privire la modificări şi completări la „Regulamentul privind transferul de credit”. Respectiv, efectuarea plăţilor în MDL cu folosirea conturilor vechi (non-IBAN) nu va mai fi posibilă.

Utilizarea codurilor IBAN va fi obligatorie atât pentru plăţile trezoreriale, cât şi pentru cele comerciale.

Formularul ordinului de plată în MDL folosit din data de 1 august 2016 poate fi accesat aici.

Vă rugăm să vă asiguraţi că cunoaşteţi codurile IBAN aferente conturilor dumneavoastră în MDL (le puteţi genera folosind instrumentul plasat pe site-ul băncii), precum şi a tuturor partenerilor Dvs.

IMPORTANT!

  • în aplicația Client-Banca - beneficiarii definiți anterior cu conturi în format vechi (non-IBAN) trebuie sa fie actualizați, cu indicarea contului în format IBAN
  • în aplicația eMobias.md - beneficiarii naționali definiți cu conturi în format vechi (non-IBAN) trebuie să fie excluși și apoi redefiniți, cu indicarea contului în format IBAN.

Pentru orice întrebări sau suport referitor la codurile IBAN vă puteţi adresa consilierului dumneavoastră din cadrul filialelor băncii sau apela serviciul Contactell, disponibil 24/24, 7 zile din 7.”

Moldindconbank

„Stimaţi clienţi, BC „Moldindconbank” S.A. Vă aduce la cunoştinţă, că conform Hotărârii cu privire la modificarea şi completarea unor acte normative ale Băncii Naţionale a Moldovei, nr. 158 din 16.06.2016, începând cu 1 august 2016, toate transferurile naționale vor fi efectuate, în mod obligatoriu, cu utilizarea codului IBAN (International Bank Account Number).

Cu respect,

Conducerea BC „Moldindconbank” S.A.”

Moldova Agroindbank

„Stimaţi clienţi, vă informăm că începînd cu data de 1 august 2016, banca va accepta ordinele de plată în monedă naţională doar cu indicarea conturilor bancare ale plătitorului şi beneficiarului, exclusiv în format IBAN. Plăţile care nu vor conţine codurile IBAN vor fi rejectate de sistemele bancare.

Cerinţele respective sunt conform modificărilor operate în Regulamentul BNM cu privire la transferul de credit (Hotărîrea nr. 158 a Comitetului Executiv al BNM, publicată în Monitorul Oficial nr. 184-192 din 01.07.2016).

Vă rugăm să asiguraţi obţinerea codurilor IBAN de la partenerii dvs, beneficiari ai plăţilor, şi indicarea corectă a acestora în ordinele de plată.

Codul IBAN al contului dvs. poate fi obţinut în filialele BC„Moldova Agroindbank”S.A. sau pe pagina web a băncii, accesînd maib.md/ro/calculator-iban/.

Pentru informaţii suplimentare apelați Serviciul Call Center la numărul de telefon 022 268 999.”

ProCredit Bank

“Stimați clienți, vă informăm că începând cu data de 01 august 2016, în conformitate cu modificările din Regulamentul BNM cu privire la transferul de credit, veți putea efectua transferuri naționale doar cu utilizarea codului IBAN al beneficiarului/plătitorului, atât în cadrul subdiviziunilor BC ProCredit Bank SA, cât și prin intermediul Internet Banking.

Astfel, începând cu această dată, se abrogă utilizarea ordinelor de plată cu indicarea contului de plăți al beneficiarului/plătitorului și va fi necesar să completați doar ordinele de plată cu indicarea codului IBAN, modelul cărora îl puteți accesa pe acest link.

Pentru informații adăugătoare apelați 0800 000 10.

Cu respect,

Echipa ProCredit Bank”

Victoriabank

„Stimaţi Clienţi, în conformitate cu Hotărârea nr. 158 a Comitetului Executiv al BNM din 16.06.2016, publicată în Monitorul Oficial nr. 184-192 din 01.07.2016, începând cu 1 august 2016 Banca va primi spre executare ordinele de plată numai de tip nou, care conţin codul IBAN (International Bank Account Number) la efectuarea/recepţionarea transferurilor în lei moldoveneşti. Va fi obligatorie indicarea codurilor IBAN atât pentru plătitor cât şi pentru beneficiarul plăţii, iar Banca nu va executa ordinele de plată care vor conține conturi curente în alt format.

Vă rugăm să comunicați în prealabil partenerilor Dvs. (persoane juridice) codurile IBAN atribuite conturilor în lei moldovenești pentru efectuarea transferurilor prin intermediul BC Victoriabank S.A.

Modelul ordinului de plată în MDL folosit din data de 1 august 2016 poate fi accesat pe acest link.”

Urmăriți un video despre codul IBAN.

Sursa: bcr.md / comertbank.md / energbank.com / ecb.md / fincombank.com / mobiasbanca.md / micb.md / maib.md / procreditbank.md

Noutăți similare