Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

De ce să alegi o carieră în BCR Chișinău?

De ce să alegi o carieră în BCR Chișinău? Sursa foto: bcr.md

În continuare vă prezentăm un interviu cu Alexandru Talmațchi, Șeful Departamentului HR al BCR Chișinău.

De ce să alegi o carieră în BCR Chișinău?

Alexandru Talmațchi: De când m-am alăturat echipei BCR Chișinău, am trecut prin multe schimbări, am trecut prin diverse tranziții și am contribuit la îmbunătățirea proceselor. Înființată în 1998, BCR Chișinău este prima bancă din Republica Moldova cu capital străin. Având în gestiune peste 100 angajați, instituția financiară se bucură de o reputație și popularitate foarte bună pe piața resurselor umane din Republica Moldova. Acest lucru este datorat oportunităților oferite angajaților de a se dezvolta și crește profesional.

Ce condiții de muncă oferă BCR Chișinău angajaților?

Alexandru Talmațchi: Valorile noastre corporative sunt axate pe două segmente – clienții și angajații care reprezintă pentru noi cea mai importantă resursă de a face business, de aceea, în BCR Chișinău a fost implementat modelul Hibrid de muncă, care permite flexibilitatea privind locul și modul în care lucrează angajații. Unele activități profesionale nu trebuie neapărat efectuate din birou, astfel modelul implementat permite combinarea muncii de la oficiu și de acasă. Modelul Hibrid presupune mai degrabă să ne focusăm pe gestionarea persoanelor decât pe îndeplinirea exclusivă a sarcinilor. Aceasta înseamnă să ne concentrăm mai mult pe sprijinul reciproc, să avem încredere și să ne susținem unii pe ceilalți. Ceea ce contează nu este prezența, ci rezultatul. Activitățile hibride se bazează pe o comunicare eficientă, care este esențială pentru succes.

Cum contribuie banca la dezvoltarea profesională a angajaților?

Alexandru Talmațchi: Odată ce devii angajat BCR Chișinău, banca asigură:

  • Recunoașterea performanțelor
  • Mediu de lucru confortabil
  • Lideri care încurajează, ajută și susțin dezvoltarea profesională a angajaților
  • Pachet salarial atractiv
  • Beneficii atractive
  • Referință bună pentru cariera viitoare și CV

Care sunt cele mai importante beneficii oferite angajaților?

Alexandru Talmațchi: Cel mai important beneficiu este sprijinul pe care angajaţii îl primesc în dezvoltarea carierei lor şi programul flexibil de lucru. Fiind parte din Grupul BCR, banca oferă un program de schimb de experiență cu experții din Grup, în mare parte cu echipa din România. De asemenea, sunt salutate inițiativele de a participa la cursuri de perfecționare, webinare, traininguri profesionale, care îi ajută ulterior pe angajați să devină mai eficienți în activitățile bancare.

Povestiți-ne despre colabărările între departamente și atmosfera de lucru?

Alexandru Talmațchi: Timp de 23 ani, BCR Chișinău a costruit și se poate mândri cu o cultură organizațională centrată pe oameni. Respectarea și ascultarea angajaților, oferirea oportunităților de dezvoltare sunt obiective promovate și puse în practică de către BCR Chișinău. Astfel, angajații dispun de instrumente și mijloace de dezvoltare personală, care să le stimuleze productivitatea, dar și dorința de a se implica în dezvoltarea societății. În timp, angajații BCR Chișinău au devenit o mare echipă, în care se promovează respectul reciproc și în care există o colaborare fructuoasă.

Care sunt etapele de selecție și criteriile după care este selectat un candidat pentru o anumită funcție?

Alexandru Talmațchi: Procesul de selecție are la bază câțiva pași care trebuie parcurși în alegerea candidatului cu abilități și calificări potrivite pentru ocuparea unei funcții. În prima fază se face o selecție de screening și preselecție, mai apoi interviul, iar în baza lui se verifică și informațiile cu privire la experiențele educaționale și profesionale. Dacă până în acest moment candidatul a corespuns cerințelor se ia o decizie atașată cu o ofertă de muncă în BCR Chișinău. Criteriile și cerințele față de candidat pentru ocuparea unui post vacant sunt descrise în secțiunea ”Cariere” de pe site-ul bcr.md, conform fiecărei funcții vacante.

Care sunt calitățile candidatului de care se ține cont la angajare?

Alexandru Talmațchi: Cele mai importante trei calități ale candidaților ar fi: o istorie de lucru credibilă, experiența în domeniu și aptitudini specifice jobului. În funcție de specificul job-ului se atrage atenție și la calitatea de lider, abilitați de comunicare, perseverență, adaptabilitate, flexibilitate.

Care sunt așteptările vizavi de experiența profesională a candidatului pentru a deveni angajat BCR Chișinău?

Alexandru Talmațchi: Pentru a ocupa un post vacant și a face parte din echipa BCR Chișinău trebuie să posezi experiența corespunzătoare cerută pentru fiecare post în parte. Spre exemplu: Banca Națională a Moldovei înaintează cerințe specifice pentru ocuparea unor funcții cheie în bancă. Totodată, avem și posturi de muncă la care pot fi angajate persoane fără experiență. Adevărul este că, cei care n-au mai muncit până acum sunt de cele mai multe ori, cei mai dornici să-și demonstreze abilitățile, pot învăța repede și își desfășoară activitatea cu entuziasm și pasiune. De aceea încurajăm tinerele talente să aplice neapărat pentru asemenea funcții vacante.

Ce le recomandați celor care aplică pentru un job la BCR Chișinău, astfel încât să devină parte a echipei?

Alexandru Talmațchi: Indiferent că este vorba despre primul job sau despre o poziţie nouă, în aceeaşi companie sau într-o companie diferită, amintiţi-vă că nu există perfecţiune. Întotdeauna vor fi aspecte pozitive şi negative, de aceea este foarte important să îţi pui în balanţă deciziile şi să gândeşti pe termen lung. Îi încurajăm pe ce cei care se doresc a fi parte a echipei BCR Chișinău să transmită CV-ul la adresa electronică: [email protected] și să se asigure că acesta scoate în evidență cele mai importante reușite profesionale, abilități, competențe, dar și motivația pentru funcția la care se aplică. Poți transmite și o scrisoare de intenție, astfel încât să te asiguri că informația este individuală, iar candidatura ta să iasă în evidență atunci când sunt candidați cu pregătire și calificări egale. Cel mai important sfat ar fi să alegi o pasiune şi nu doar un job!

Sursa: bcr.md

Noutăți similare

Victoriabank a achiziționat BCR Chișinău

Victoriabank a achiziționat azi BCR Chișinău și marchează astfel o premieră pe piața din Republica Moldova: o bancă locală cumpără integral o altă instituție bancară din Moldova ...