Azi: € 19,3668 lei 0,0648 $ 17,7173 lei 0,0050

Consiliul FinComBank a fost aprobat în componenţă finală

Consiliul FinComBank a fost aprobat în componenţă finală Sursa foto: facebook.com/fincombank

La adunarea generală a acţionarilor FinComBank, ce s-a desfăşurat la data de 30.06.2021 a fost aleasă componenţa nouă a Consiliului Băncii.

În cadrul şedinţei Comitetului executiv al Băncii Naţionale a Moldovei din 28 octombrie 2021, a fost aprobat în funcţia de membru al Consiliului Băncii D-l Şevcenco Serghei, iar, pe 29 octombrie 2021, a intrat în vigoare aprobarea în funcţia de membru al Consiliului Băncii a D-nei Garcavenco Elena în legătură cu numirea celui de al doilea membru independent Şevcenco Serghei.

Şevcenco Serghei dispune de experienţă în management ocupând posturi de vârf în cadrul companiilor mari din Republica Moldova şi România, şi o vastă expertiză în domeniul auditului şi managementului financiar, fiind membrul Association of Chartered Certified Accountans începând cu anul 2007. Actualmente, ocupă funcţii de Manager general în ”KMG Rompetrol Services Center” SRL din România.

Garcavenco Elena este fondator şi Director Financiar al companiei “CONTINENT” SRL, care este acţionar cu o deţinere calificată în capitalul social al FinComBank. Garcavenco Elena dispune de o experienţă profesională de circa 30 ani în management şi finanţe, fiind responsabilă inclusiv de cooperarea cu marile corporaţii, ceea ce va permite accelerarea procesului de realizare a obiectivelor stabilite ca parte a strategiei băncii pe termen lung. 

Preşedintele Consiliului băncii este Victor Hvorostovschii, care, începând cu înfiinţarea acesteia şi până în anul 2020, a fost Preşedintele Comitetului de Conducere al băncii.

Alţi membri al Consiliului Băncii sunt:

  • Nicolae Dorin – Vicepreşedinte al Consiliului şi acţionar cu o deţinere calificată în capitalul social al Băncii, Preşedintele Asociaţiei Băncilor din Republica Moldova
  • Larisa Rudenco - consultantul ”AGRIMEC” SRL, până în anul 2018 a ocupat funcţia de Vicepreşedinte al Comitetului de Conducere al Băncii.

Conform rezultatelor primelor 9 luni a anului 2021, FinComBank a obţinut un profit de 56.7 milioane de lei. După rentabilitatea activelor (ROA), banca ocupă locul 3 pe sistem (1.83 %), iar după rentabilitatea capitalului (ROE), aceasta se află pe locul 5 (11.35 %). În 2021, Banca a reuşit să îşi lărgească portofoliul de depozite cu 339 milioane de lei, şi activele totale cu 435 milioane de lei, ocupând poziţia 2 pe sistem după creşterea relativă a acestora. Banca dispune de 85 de subdiviziuni cu peste 600 de angajaţi.

Sursa: fincombank.com

Noutăți similare