Sursa foto:
Vă prezentăm o analiză a depozitelor (în vigoare la 5 octombrie 2012) în EURO pentru diferite perioade de plasare (3, 6, 12 și 24 luni). În această analiză nu se iau în calcul depozitele pentru pensionari și cele de create pentru copiii ce nu au atins vârsta majoratului.
Așadar, băncile comerciale oferă o varietate mare de depozite în euro, pe un termen de la o lună pînă la 7 ani. Rata dobânzii variază de la 0,15% pînă la 7,8% anuale. Unele depozite au posibilitatea de capitalizare a dobânzii - aceasta oferă posibilitatea transferării dobânzii calculate (lunar) la suma inițial depusă, ceea ce va mări suma acumulată ulterior.
Cele mai profitabile depozite pe 3 luni:
1. Clasic (Unibank) - rata dobânzii de 3% anuale, capitalizarea dobânzii. Depozitul permite depuneri suplimentare și retrageri din cont.
2. Depozit cu suplinire (ProCredit Bank) – rata dobânzii constituie 3% anuale, dobânda se calculează zilnic. Depozitul permite depuneri suplimentare și retrageri din cont.
3. Exclusiv (Banca de Economii) – rata dobânzii de 3% anuale. Nu se permit depuneri suplimentare și retrageri din cont.
Cele mai profitabile depozite pe 6 luni:
1. Jubileu (Unibank) – rata dobânzii 6% anual. Nu se permit depuneri suplimentare sau retrageri din cont. Rata este fixă și cu posibilitatea capitalizării dobânzii.
2. Valutario (Eximbank) și Clasic (Unibank) - rata dobânzii constituie 5% anuale. Ambele depozite permit depuneri suplimentare și retrageri din cont.
3. Clasic (Moldova Agroindbank), Classico (Eximbank) și Exclusiv (Banca de Economii) – rata dobânzii constituie 5% anuale. Nici un depozit din cele trei nu permite depuneri suplimentare și retrageri din cont. Depozitul oferit de MAIB are opțiunea de capitalizare a dobânzii
Cele mai profitabile depozite pe 1 an:
1. Confort (Energbank) – rata dobânzii constituie 6,2%, capitalizarea dobânzii. Plata dobânzii se face la expirarea termenului. Depozitul permite depuneri suplimentare și retrageri din cont.
2. Prestij (Energbank) și Capital (Energbank) – rata depozitului este 6,1%.(fixă pentru Capital și flotantă pentru depozitul Prestij). Depozitul Prestij permite depuneri și retrageri parțiale, în timp ce Capital nu permite retrageri.
3. Valutario (Eximbank), Profit (Victoriabank) și Clasic (Unibank) – rata dobânzii 6% (fixă la Victoriabank și flotantă pentru celelalte) cu capitalizare. Toate depozitele permit depuneri și retrageri de bani.
Cele mai profitabile depozite pe 2 ani:
1. Clasice (Banca Socială) – rata dobânzii constituie 7,2% anuale. Depozitul nu permite depuneri suplimentare. Retrageri din cont sunt posibile.
2. Aniversare 20 ani (Banca Socială) – rata dobânzii constituie 7%, cu opțiunea de capitalizare a dobânzii. Se permit depuneri suplimentare, iar retrageri nu sunt posibile.
3. Acord (Moldindconbank), Barocco (Comerțbank) și Uni-Profit (Unibank) – rata dobânzii este 7% anuale. Nu se permit depuneri suplimentare și retrageri din cont.
Pentru mai multe detalii accesați pagina Depozite și căutați depozitul cel mai convenabil pentru Dvs(în funcție de valută, sumă și termen). După ce ați efectuat căutarea aveți posibilitatea să comparați pînă la 5 depozite după cele mai importante criterii (suma acumulată, rata dobânzii, posibilitatea depunerii suplimentare, posibilitatea retragerii înainte de termen, capitalizare și alte detalii).
Hai cu noi și pe Telegram - e simplu și rapid!
Sursa: bancamea.md