Azi: € 20,2579 lei 0,0675 $ 19,1500 lei 0,0530

Cea mai mare bancă din Slovenia ar putea fi cumpărată de OTP sau fondul american Apollo

Cea mai mare bancă din Slovenia ar putea fi cumpărată de OTP sau fondul american Apollo Sursa foto: seenews.com

Slovenia a primit 2 oferte pentru cea mai mare bancă a ţării, Abanka, de la fondul american de investiţii Apollo şi de la grupul ungar OTP,  scrie economica.net cu referire la publicaţia Delo și Reuters.  

Ambii licitatori oferă aproximativ 400 de milioane de euro pentru Abanka, dar oferta Apollo este uşor mai ridicată, susţine Delo.

Fondul de investiţii al statului sloven (SDH), care se ocupă de privatizări, ar urma să aleagă în curând un cumpărător, şi apoi să ceară Guvernului de la Ljubljana să confirme tranzacţia.

Reprezentanţii SDH, Apollo şi OTP nu au comentat informaţia.

Unele partide din coaliţia aflată la guvernare şi-au exprimat dubiile în ultimele săptămâni privind tranzacţia.

"SDH ar trebui să analizeze cu mare atenţie dacă va continua vânzarea Abanka, ţinând cont în special de unele fonduri cu probleme", a declarat premierul Marjan Sarec pe Twitter, după ce postul naţional de televiziune a prezentat posibile nereguli în perioada 2013 - 2014.

Întrebat în legătură cu declaraţia oficialului sloven, purtătorul de cuvânt Luka Schnabl a precizat că Sarec nu a vrut să sublinieze că fondurile nu ar fi asigurat inevitabil dezvoltarea pe termen lung a băncii şi nu a vrut să discrediteze niciunul din posibilii licitatori.

În schimbul ajutorului de stat acordat Abanka în 2013, autorităţile de la Ljubljana s-au angajat în faţa Comisiei Europene să vândă în întregime banca până la mijlocul acestui an.

Sursa: economica.net

Noutăți similare

OTP Bank investește în tinerii specialiști

Stagiul de practică joacă un rol important în orientarea în carieră încă din primii ani de facultate. Anul acesta OTP Bank a oferit oportunitatea mai multor studenți să beneficieze de stagii de practică...