Azi: € 19,1420 lei 0,0565 $ 18,2270 lei 0,0105

BNM organizează primul Forum Național de Educație Financiară

BNM organizează primul Forum Național de Educație Financiară Sursa foto: bnm.md

Peste 100 de participanți, între care oficiali din țara noastră și de peste hotare, experți economici, reprezentanți ai comunităților bancare și de învățământ, se vor reuni marți, 21 martie 2023, la primul Forum Național de Educație Financiară din Republica Moldova.

Evenimentul este organizat de Banca Națională a Moldovei (BNM) cu scopul de a ajuta populația să dobândească abilități de gestionare eficientă a veniturilor de care dispun, iar economia să devină mai puternică. În acest sens, reuniunea va da startul elaborării Strategiei Naționale de Educație Financiară.

„Ne dorim o societate care știe să-și gestioneze corect resursele și în care fiecare individ ia decizii raționale în raport cu banii lui. O strategie va sistematiza acțiunile noastre, ale tuturor, de la autorități la cetățeni, menite să ducă spre o astfel de societate, va instituționaliza instruirea în domeniul financiar, va permanentiza această discuție pe teme financiare, ca să ajutăm cetățenii să facă față dilemelor legate de bani, iar economia să devină mai puternică și mai atractivă pentru investiții”, susține Octavian Armașu, guvernator al BNM.

Astfel, forumul va pune în lumină însemnătatea educației financiare într-o abordare strategică. Agenda include 3 paneluri de discuții pentru prezentarea unor expertize de succes și lecții învățate. În special, acestea vor viza practici internaționale de educație financiară, rolul autorităților din Republica Moldova și cel al societății civile în acest proces.

Evenimentul va avea loc în cadrul Săptămânii Internaționale de Educație Financiară (Global Money Week 2023). Până în prezent la această inițiativă au aderat 176 de țări, Republica Moldova fiind printre primii participanți.

Forumul Național de Educație Financiară va putea fi urmărit în transmisiune directă pe pagina web a BNM.

Sursa: bnm.md

Noutăți similare