Azi: € 19,0909 lei 0,1177 $ 17,6425 lei 0,0482

BNM avertizează EuroCreditBank pentru nerespectarea unor cerințe ale regulamentelor în vigoare

BNM avertizează EuroCreditBank pentru nerespectarea unor cerințe ale regulamentelor în vigoare Sursa foto: facebook.com/eurocreditbank

Despre acest fapt anunță Banca Națională a Moldovei (BNM) pe site-ul instituției.

Sancțiunea pentru EuroCreditBank este sub formă de avertisment și a fost aplicată în urma hotărârii Comitetului executiv al BNM nr.73 din 14 martie 2019.

În cadrul controlului din partea regulatorului au fost constatate unele încălcări ale Regulamentului privind cerințe minime pentru Sistemele Informaționale și de Comunicare ale băncilor și Regulamentului privind cadrul de administrare a activității băncii.

Ca rezultat al controlului tematic în vederea evaluării adecvării sistemelor informaționale și continuității activității, Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei a decis aplicarea sancțiunii cu avertisment față de EuroCreditBank pentru încălcările constatate.

Banca a fost avertizată asupra necesității lichidării și neadmiterii încălcărilor actelor normative și asupra posibilității de aplicare a unor sancțiuni mai aspre în cazul neînlăturării încălcărilor sau comiterii repetate a acestora.

Banca activează în regim normal și prestează toate serviciile propuse, inclusiv cele legate de operațiunile cu depozitele, de creditare și decontare. Totodată, abaterile stabilite nu au dus la depășirea limitelor prudențiale și nu reprezintă un risc major asupra stabilității financiare.

Pentru mai multe detalii despre sancțiunile aplicate băncilor accesați bnm.md.

Sursa: bnm.md

Noutăți similare