Azi: € 19,0909 lei 0,1177 $ 17,6425 lei 0,0482
Mâine: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

BNM a primit raportul final de investigație a companiilor Kroll și Steptoe & Johnson

BNM a primit raportul final de investigație a companiilor Kroll și Steptoe & Johnson Sursa foto: colaj bancamea.md

Banca Națională a Moldovei (BNM) a primit recent raportul final despre investigația fraudei bancare de la companiile Kroll și Steptoe & Johnson.

Documentul conține informații despre frauda care a dus la insolvabilitatea a trei bănci din Republica Moldova: Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.

Raportul, împreună cu datele operative referitoare la urmărirea fondurilor fraudate, urmează sa fie transmis săptămâna viitoare organelor de anchetă din Republica Moldova de către reprezentanții Kroll conform procedurilor agreate cu consorțiul internațional.

O sinteză a raportului de investigație, care dezvăluie cum au fost furați banii, precum și țările prin care aceștia au circulat sau în care au ajuns, a fost publicată pe data de 21 decembrie 2017.

Reprezentanții companiilor Kroll și Steptoe & Johnson și-au confirmat disponibilitatea de a colabora în continuare cu organele de anchetă moldovenești, pentru a susține efortul de recuperare a bunurilor fraudate pe plan internațional, dar și pentru a întări baza probatorie în procedurile inițiate pe plan intern.

Sursa: bnm.md

Noutăți similare