Azi: € 19,9217 lei 0,1646 $ 19,2760 lei 0,0125
Mâine: € 19,8334 lei 0,0883 $ 19,2745 lei 0,0015

BNM a aprobat candidaturile lui Herbert Stepic și Thomas Higgins în Consiliul Moldindconbank

BNM a aprobat candidaturile lui Herbert Stepic și Thomas Higgins în Consiliul Moldindconbank Sursa foto: fapnewstoday.com

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) i-a aprobat în funcția de membru al Consiliului Moldindconbank pe Herbert Stepic și Thomas Michael Higgins, care dispun de o experiență distinctă în domeniul financiar-bancar internațional. 

Astfel, Herbert Stepic s-a impus în calitate de expert de înaltă valoare profesională și probitate, activând peste 30 de ani în Grupul bancar Raiffeisen în Austria, Slovacia, Ungaria, Cehia, Bosnia și Herțegovina și alte 9 țări. A exercitat respectiv funcții în organul executiv al Raiffeisen Bank International AG, Viena și a fost membru al Consiliului în băncile din cadrul Grupului Raiffeisen. Revista Euromoney, în ediția sa jubiliară l-a apreciat drept unul dintre arhitecții tranziției Europei Centrale și de Est.

Cu o experiență vastă de 20 de ani  în domeniul financiar-bancar vine în Consiliul MICB și Thomas Michael Higgins, care în ultimii ani a deținut funcția de membru al Consiliului de Supraveghere al Tokuda Bank AD. (Bulgaria).

Acesta activează și în calitate de vicepreședinte al Consiliului de Directori al „EMP Invest Bulgaria” J.S.C., (Empower Capital), anterior activând și în calitate de membru al Consiliului de Supraveghere al companiei de investiții „BM Leasing” J.S.C. (Bulgaria), „Bulgarian American Credit Bank” J.S.C.

După aprobarea celor doi membri, Consiliul Moldindconbank întrunește componența deplină și va funcționa în corespundere cu standardele moderne și obiectivele băncii aliniate la acestea într-o viziune profesională bine consolidată.

Ceilalți membri ai consiliului băncii au fost aprobați de către BNM pe 29 noiembrie 2019.

Sursa: bnm.md

Noutăți similare