Azi: € 20,2579 lei 0,0675 $ 19,1500 lei 0,0530

BNM a aprobat achiziționarea Mobiasbancă de către OTP Bank

BNM a aprobat achiziționarea Mobiasbancă de către OTP Bank Sursa foto: colaj bancamea.md

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a aprobat la 10 iulie 2019 achiziționarea de către OTP Bank Nyrt., Ungaria, a pachetului de control de acțiuni (mai mult de 50%) din capitalul social al Mobiasbancă Groupe Societe Generale.

OTP Bank este o bancă universală cu sediul în Budapesta, Ungaria, listată la bursele de valori naționale și cele internaționale. Instituția este banca-mamă a unui grup financiar extins cu prezență în mai multe state europene - Bulgaria, Croația, România, Serbia, Croația, Slovacia, Ucraina, Muntenegru, Federația Rusă, anunță un comunicat de presă BNM.

Achiziția pachetului de control al Mobiasbancă se va efectua în cadrul realizării obiectivului strategic al OTP Bank – de a constitui cel mai mare și de succes grup bancar universal din Europa Centrală și de Est.

În Republica Moldova, OTP Bank își propune, în mod prioritar, să modernizeze produsele și serviciile pentru deponenții și clienții săi și să asigure o guvernanță corporativă transparentă și eficientă.

Sursa: bnm.md

Noutăți similare

OTP Bank investește în tinerii specialiști

Stagiul de practică joacă un rol important în orientarea în carieră încă din primii ani de facultate. Anul acesta OTP Bank a oferit oportunitatea mai multor studenți să beneficieze de stagii de practică...