Azi: € 19,0909 lei 0,1177 $ 17,6425 lei 0,0482
Mâine: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

BERD oferă un nou împrumut de 10 milioane euro pentru IMM-urile din Moldova

BERD oferă un nou împrumut de 10 milioane euro pentru IMM-urile din Moldova Sursa foto: ebrd.com

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pune la dispoziția afacerilor mici din Moldova un nou împrumut în valoare de 10 milioane euro. Fondurile sunt oferite băncii ProCredit Bank Moldova prin intermediul liniei de credit EU4Business-EBRD.

Fondurile vor fi disponibile investițiilor pentru a îmbunătăți produsele companiilor din Moldova – atât ce ține de procesul de producere cât și de calitatea produsului finit. Exportatorii de asemenea trebuie să îndeplinească standardele de protecție a mediului, calitatea și siguranței produselor.

Alain Pilloux, vice președintele BERD, Banking, a declarat:

“Îndeplinind standardele UE, afacerile sunt pe punctul de a-și mări în continuare exporturile. Acest lucru este vital pentru ca afacerile să crească – Uniunea Europeană este deja cel mai mare partener comercial, estimativ 2/3 din totalul exporturilor sunt direcționate către piața UE.”

Irina Coroi-Jovmir, Directorul General adjunct ProCredit Bank a menționat:

“Noi credem că ProCredit Bank împreună cu BERD, vor fi în stare să susțină investiții în proiecte moderne și interesante. În acest mod vom contribui la dezvoltarea clienților noștri și crea un impact în dezvoltarea economiei Moldovei.”

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare este cel mai mare investitor instituțional în Moldova. De-a lungul timpului, BERD a investit aproximativ 1,3 miliarde euro în mai mult de 120 de proiecte în următoarele sectoare – financiar, agricol, energetic, producere și infrastructură.

Sursa: ebrd.com / bancamea.md

Noutăți similare