Azi: € 19,9217 lei 0,1646 $ 19,2760 lei 0,0125
Mâine: € 19,8334 lei 0,0883 $ 19,2745 lei 0,0015

BERD oferă încă 5.000.000 de euro pentru dezvoltarea IMM-urilor din Moldova

BERD oferă încă 5.000.000 de euro pentru dezvoltarea IMM-urilor din Moldova Sursa foto: bcr.md

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Uniunea Europeană (UE) acordă un nou împrumut de 5 milioane de euro pentru modernizarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM) din Republica Moldova în conformitate cu standardele UE.

Fondurile se oferă prin intermediul liniei de creditare EU4Business-EBRD, în cadrul căreia UE oferă finanțare nerambursabilă ca parte a inițiativei sale EU4Business. Banii vor fi oferiți prin intermediul BCR Chișinău.

Finanțarea vine să ajute companiile moldovenești să-și îmbunătățească procesul de producere și calitatea produselor finale pentru a deveni mai competitive pe piața UE. Exportatorii trebuie, de asemenea, să respecte standardele UE în domeniul protecției mediului, sănătății, securității, calității și siguranței produselor.

„Companiile din Moldova se confruntă cu o competiție puternică atât pe piața UE, cât și pe cea internă, unde trebuie să concureze cu companiile străine. Îmbunătățirea standardelor și a calității produselor și serviciilor îi va ajuta să devină mai competitivi. Ne bucură faptul că în continuare putem oferi fonduri pentru a-i ajuta să-și ridice nivelul calității acasă, dar și peste hotare”, a declarat Angela Sax, șefa biroului BERD de la Chișinău.

Juan Luis Martin Ortigosa, CEO al BCR Chișinău, a menționat:

„Datorită acestui acord cu BERD, BCR Chișinău va oferi clienților săi un instrument de implementare a unor noi proiecte de investiții care vor contribui la îmbunătățirea competitivității acestora pe piețele locale și internaționale”.

De la începutul activității sale în Republica Moldova, BERD a finanțat 123 de proiecte în valoare de peste 1,26 miliarde de euro.

Sursa: bcr.md

Noutăți similare