Azi: € 19,1303 lei 0,0088 $ 17,8989 lei 0,0704

BERD oferă $8 mln pentru creditarea întreprinderilor mici și mijlocii

BERD oferă $8 mln pentru creditarea întreprinderilor mici și mijlocii Sursa foto: microdinero.com

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) facilitează accesul companiilor moldoveneşti la finanţare, oferind ProCredit Bank un credit în sumă de 8 milioane de dolari. Aceste fonduri vor fi folosite pentru creditarea întreprinderilor mici şi mijlocii, transmite IPN.

BERD informează că acest credit este menit să diversifice baza de finanţare a ProCredit Bank şi să ajute la satisfacerea cererii sporite de finanţare pe termen lung a întreprinderilor, în special în valută naţională.

„Structura finanţării oferită de BERD asigură diminuarea riscurilor valutare şi celor de credit pentru ProCredit Bank şi pentru clienţii acesteia”, a spus Henry Russell, director BERD pentru instituţii financiare din Balcanii de Vest, Belarus, Moldova şi Ucraina.

Anterior BERD a mai oferit ProCredit Bank două credite similare, în sumă totală de 10 milioane de dolari. 3700 de companii au beneficiat de aceste fonduri.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare este cel mai mare investitor instituţional în Republica Moldova. Activitatea sa este concentrată pe susţinerea activităţii sectorului privat, promovarea standardelor europene şi a integrării regionale precum şi dezvoltarea utilităţilor publice eficiente şi durabile. Până în prezent, BERD a investit 900 de milioane de euro în peste 100 de proiecte.

Sursa: ipn.md

Noutăți similare