Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271

BCR Chișinău are o nouă strategie pentru 2014-2016, capitalul social a fost mărit cu 35 milioane lei

BCR Chișinău are o nouă strategie pentru 2014-2016, capitalul social a fost mărit cu 35 milioane lei Sursa foto: bancamea.md

În data de 27 ianuarie 2014 a avut loc Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor BCR Chișinău care a aprobat noua strategie de dezvoltare a băncii pentru anii 2014-2016, bugetul și planul financiar pentru anul 2014, precum și majorarea numărului de membri în Consiliul de Supraveghere, anunță un comunicat al băncii.

Noua strategie a BCR Chișinău prevede aprofundarea relațiilor cu clienții corporate existenți atât la capitolul creditare, cât și tranzacționare bancară, cât și atragerea de clienți noi – companii locale cu afaceri viabile și investitori străini interesați de extinderea afacerilor în Republica Moldova. Un accent deosebit se va pune pe dezvoltarea de soluții noi de tranzacționare bancară bazate pe tehnologii inovative atât pentru companii, cât și pentru angajații lor.

Majorarea numărului de membri ai Consiliului de Supraveghere în BCR Chișinău de la 3 la 5 membri, aprobată de Adunarea Generală a Acționarilor din 27 ianuarie 2014 vine să întărească sistemele de control intern și de guvernare corporativă în bancă.

”Pe parcursul anului 2013 BCR Chișinău a trecut printr-un proces amplu de transformări interne menite să ajusteze activitățile băncile la schimbările de pe piață și să creeze fundamentele pentru o dezvoltare durabilă a afacerilor băncii. În continuare, vom consolida capacitățile comerciale și sistemele de management pentru a asigura atingerea obiectivelor strategice ale băncii. Pentru anii 2014-2016 ne propunem să devenim mai activi în susținerea afacerilor viabile desfășurate de clienții noștri corporate internaționali și locali. Pe lângă soluțiile de finanțare oferite, vom extinde și gama de produse de tranzacționare bancară bazate pe tehnologii avansate și securizate, astfel clienții noștri vor putea economisi timp și resurse în relațiile lor cu banca. Vom susține în continuare si proiectele de infrastructură demarate în Moldova, utilizând expertiza de grup. Obiectivul nostru principal este să devenim liderul de necontestat pe segmentul corporate banking din Republica Moldova” a declarat Juan Luis Martin Ortigosa, Președinte Executiv BCR Chișinău.

Anterior, în data de 3 ianuarie 2014 Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor BCR Chișinău a aprobat majorarea capitalului social al băncii cu 35.650.000 lei până la 663.230.000 lei. Această decizie a fost luată cu scopul de a consolida capacitățile financiare ale băncii și de a susține dezvoltarea afacerilor băncii.

Noutăți similare

Victoriabank a achiziționat BCR Chișinău

Victoriabank a achiziționat azi BCR Chișinău și marchează astfel o premieră pe piața din Republica Moldova: o bancă locală cumpără integral o altă instituție bancară din Moldova ...