Banca Transilvania a atras 700 de milioane de euro de pe pieţele internaţionale
Banca Transilvania a vândut miercuri obligaţiuni de 700 de milioane de euro, printr-o nouă emisiune în care cererea din partea investitorilor a fost de peste...
Începând de astăzi, 22 aprilie 2019, comunitatea financiar-bancară din România poate oferi clienților proprii serviciul Plăți Instant care asigură transferul banilor în mai puțin de 10 secunde între bănci. O astfel de plată va putea fi efectuată oricând (24/7/365). Valoarea individuală a unei plăți executate prin Plăți Instant se încadrează sub 50.000 lei (RON).
Primele 2 instituții de credit care au introdus în oferta lor acest serviciu sunt Banca Transilvania și CEC Bank, îmbogățind astfel portofoliul de servicii de plată sigure și rapide cu unul inovator, instantaneu și disponibil 24/7.
”Ne bucurăm să fim una dintre cele două bănci care dau startul Plăților Instant în România, aducând clienților o experiență nouă în ceea ce privește gestionarea banilor. Clienții vor putea transfera lei, în timp real, spre băncile din țara noastră care aderă la această tehnologie, inclusiv în intervalul off hours – și anume a doua parte a zilei, la final de săptămână sau în zilele de sărbători. Aceștia vor putea folosi serviciul Plăți Instant prin BT24 Internet Banking și Mobile Banking, precum și prin aplicația BT Pay, gratuit primele 3 luni de la lansare. Ne bucurăm să avem astăzi ocazia să anunțăm această noutate, pentru care ne-am pregătit încă de anul trecut prin dezvoltările de aplicații și testările necesare. Mulțumim echipei TRANSFOND și CEC Bank pentru pasul făcut împreună, care schimbă bankingul în direcția digitală. Mult succes băncilor care urmează să adere la Sistemul de Plăți Instant”, a declarat Omer Tetik, Director General, Banca Transilvania.
”Prin utilizarea serviciului Plăți instant, clienții CEC Bank, persoane fizice și juridice, vor putea efectua plăți în orice moment, în condiții de flexibilitate, confort și siguranță. Serviciul este disponibil pentru plățile în lei efectuate la ghișeele băncii sau prin intermediul aplicației CEC Bank Mobile Banking, momentan doar către beneficiari cu conturi deschise la Banca Transilvania. Pe măsură ce alte bănci vor adera la noua schema de decontare, tranzacțiile vor putea fi inițiate și către clienții acestora”, a declarat Laurențiu Mitrache, Director General – Președinte al Comitetului de Direcție al CEC Bank.
Utilizatorii finali (consumatori, autorități, business-uri, etc.) vor putea utiliza serviciul Plăți Instant pe măsura înrolării băncilor (sau altor prestatori de servicii de plăți) cu care aceștia lucrează, în infrastructura interbancară pentru plăți de retail în timp real.
Serviciul a fost dezvoltat de TRANSFOND, operatorul Casei de Compensare Automate a plăților interbancare, în colaborare cu băncile comerciale, Asociația Română a Băncilor și Banca Națională a României. Plățile instant sunt astfel cel mai rapid mod de a transfera fonduri în siguranță, acestea fiind procesate interbancar de către TRANSFOND, cu decontarea finalizată de către Banca Națională a României.
Asociația Română a Băncilor, în baza mandatului acordat de Banca Națională a României și a acordului de licență semnat cu European Payment Council, administrează implementarea, funcționarea și dezvoltarea Schemelor Naționale de Plăți pe structura standardelor europene, inclusiv a schemei de Plăți Instant pentru plățile în lei care intra în funcțiune astăzi.
Avantajele serviciului pentru consumatorii individuali sunt generate de posibilitatea de a plăti INSTANT bunuri și servicii achiziționate în mediul online sau în mediul real, de a face plăți INSTANT către apropiați, furnizori sau alți destinatari. Business-urile de orice mărime pot iniția oricând plăți urgente cu încadrare în plafonul menționat, care să le permită firmelor respective o continuitate a afacerii neafectată, de exemplu, fie de partenerii care nu livrează propriile servicii sau produse decât în urma confirmării plății sau chiar a încasării fondurilor, fie de orice alta situație care presupune urgența pentru efectuarea uneia sau mai multor plăți.
Pentru operatorii economici care implementează singuri sau cu sprijinul băncilor cu care colaborează, capacități de încasare prin instrumentul Plăți Instant (comercianți tradiționali, magazine virtuale, businessuri din orice alt domeniu), avantajele sunt date de recepționarea imediată a banilor în cont, precum și, ca exemplu, de oportunitatea de a lansa noi programe de fidelizare / promovare a propriilor servicii și produse, bazate pe stimularea clienților de a achita prin Plăți Instant.
”O serie de bănci se află în etapele finale de pregătire, înrolările acestora în infrastructura pentru Plăți Instant urmând să fie realizate în funcție de propriile strategii pentru produsele oferite clienților și de stadiul concret al acțiunilor interne de conectare ale fiecăreia la infrastructura centrală. Este de așteptat ca toate băncile să adere la acest serviciu, devenind accesibil astfel tuturor clienților bancari din România. În completarea serviciului Plăți Instant, TRANSFOND urmează sa lanseze în producție serviciul AliasPay, ce va permite inițierea de plăți prin intermediul dispozitivelor mobile, cunoscând doar numărul de telefon mobil al beneficiarului, în locul IBAN-ului acestuia. Folosind AliasPay, clienții serviciilor de plăți vor putea sa inițieze sau să încaseze diverse sume, în plafonul menționat, fie prin Plăți Instant, fie prin ordine de plată tradiționale” – a declarat Sabin Carantina, Directorul General al TRANSFOND.
Banca Transilvania a vândut miercuri obligaţiuni de 700 de milioane de euro, printr-o nouă emisiune în care cererea din partea investitorilor a fost de peste...
Preşedintele-director general al OTP, Sandor Csanyi, şi directorul general al Băncii Transilvania, Omer Tetik, sunt programaţi să se întâlnească pe 17 ianuarie ...
Banca Transilvania lansează Plățile instant în euro pentru persoane fizice și companii, într-o primă etapă, anul trecut, anunțând Încasările instant în euro ...