Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

Banca Transilvania cumpără Idea::Bank, valoarea tranzacției fiind 43 de milioane de euro

Banca Transilvania cumpără Idea::Bank, valoarea tranzacției fiind 43 de milioane de euro Sursa foto: brandient.com

Banca Transilvania va achiziționa acțiunile deținute de grupul polonez Getin Holding la Idea::Bank, Idea::Leasing și Idea::Broker de Asigurare. Acordul de achiziție a fost semnat, iar până la primirea aprobării BNR și a Consiliului Concurenței entitățile IDEA își vor desfășura activitatea independent. Valoarea tranzacției este de 213 milioane de lei (43 de milioane de euro).

Companiile din România care sunt sub brandul IDEA înseamnă 2,85 miliarde lei active totale, peste 60.000 de clienți, 530 de angajați și 46 de unități, la finalul anului trecut.

Grupul Getin Holding este listat la Bursa din Varșovia și are activitate în retail banking, leasing, intermediere financiară, factoring și consultanță în Polonia, Ucrania și Romania.

„Vedem achiziția Idea::Bank ca o nouă oportunitate pentru Banca Transilvania și pentru clienți. Dacă celelalte achiziții au fost pentru a consolida business-ul BT, aceasta face parte din strategia de a continua lansarea de inițiative de banking online. Ideea::Bank, ca parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, va fi un hub de digital banking prin care vom lansa și dezvolta idei creative de soluții digitale pentru clienții de acum și pentru cei care vor veni. Mulțumim pentru încredere și colaborare top managementului Getin Holding Group și tuturor celor care au contribuit la succesul acestei tranzacții” – declară Horia Ciorcilă, Președinte, Consiliul de Administrație, Banca Transilvania.

„Suntem mândri de ceea ce au realizat companiile noastre în România. Ca investitor străin, Getin Holding este foarte bucuros că a contribuit la dezvoltarea economiei românești. Ca parte a filosofiei noastre, văzându-ne misiunea îndeplinită, suntem fericiți că activele din România vor face parte din Grupul Financiar Banca Transilvania, cel mai mare și mai dinamic jucător de pe piață” – afirmă Piotr Kaczmarek, Director General, Getin Holding.

Banca Transilvania înseamnă azi 3,2 milioane de clienți, peste 9.000 de angajați, 500 de sedii, dar și cel mai mare grup financiar din Europa de Sud-Est.

Sursa: bancatransilvania.ro

Noutăți similare