Azi: € 19,1391 lei 0,0243 $ 17,9693 lei 0,0278

Banca Transilvania a finalizat achiziția Idea::Bank

Banca Transilvania a finalizat achiziția Idea::Bank Sursa foto: bancatransilvania.ro
  • Idea::Bank este a treia bancă achiziționată de Banca Transilvania.
  • Noua entitate a Grupului Financiar BT va fi un hub de digital banking.
  • Impactul pozitiv în economie și societate al achiziției Idea::Bank este contribuția la consolidarea industriei bancare și repoziționarea băncii ca platformă digitală, cu agenda ESG.

Banca Transilvania a finalizat achiziția acțiunilor deținute de grupul polonez Getin Holding la Idea::Bank, Idea::Leasing si Idea::Broker de Asigurare. BT a anunțat semnarea acordului de achizțiie în iunie a.c., iar recent a primit aprobările necesare finalizării tranzacției din partea Băncii Naționale a României și a Consiliului Concurenței. 

Actuala Idea::Bank va deveni un hub de digital banking, depășind sfera băncilor tradiționale. Toate cele 3 entități cunoscute în prezent sub brandul Idea vor avea noi identități corporative. Impactul pozitiv în economie și societate al achiziției Idea::Bank este contribuția la consolidarea industriei bancare și repoziționarea băncii ca platformă digitală, cu agenda ESG pe toate palierele.

„Ne bucurăm să aducem în ecosistemul Băncii Transilvania, alături de capabilitățile BT, o nouă entitate, care are tehnologia în ADN. Suntem încrezători că prin ceea ce ne-am propus suntem deschizători de drumuri pe piața bancară din România, pentru clienți tot mai orientați spre banking online. Mulțumim celor care au contribuit la reușita acestei achiziții – autorități, consultanți, avocați și echipa BT dedicată. De asemenea, mulțumim Grupului Getin Holding pentru încredere și colaborare”, afirmă Horia Ciorcilă, Președinte, Consiliul de Administrație, Banca Transilvania.

Ecosistemul omni-channel al Băncii Transilvania integrează avantajele sucursalei tradiționale cu bankingul online. 67% din totalul clienților - 2,3 milioane - sunt digitalizați, folosind în mod curent cel puțin una dintre soluțiile digitale ale băncii – aplicații, Internet Banking sau Mobile Banking.

Sursa: bancatransilvania.ro

Noutăți similare