Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124
Lu: € 19,1634 lei 0,0433 $ 17,9971 lei 0,0031

Banca Comercială Română (BCR) a obţinut în anul 2015 un profit net de 206,8 milioane euro

Banca Comercială Română (BCR) a obţinut în anul 2015 un profit net de 206,8 milioane euro Sursa foto: economica.net

Banca Comercială Română (BCR) a obţinut în anul 2015 un profit net de 918,9 milioane RON (206,8 milioane EUR), susţinut de o bună performanţă operaţională şi de eliberări de provizioane de risc, ca urmare rambursărilor aferente portofoliului de credite cu probleme, bazate pe capacităţi sporite de procesare şi recuperare a creditelor neperformante, precum şi pe o situaţie economică mai bună, anunță site-ul băncii.

În activitatea bancară retail, performanţa ridicată a reţelei de sucursale a generat volume noi de credite în monedă naţională de 5,0 miliarde RON, mulţumită vânzărilor de credite garantate aflate în creştere anuală cu 11,5% anual, susţinute la rândul lor de vânzările de noi de credite Prima Casă mai ridicate cu 29% faţă de anul precedent, în timp ce volumul de credite de nevoi personale a crescut cu 7% anual.

În activitatea corporate, portofoliul de credite nou acordate s-a ridicat la 3,6 miliarde RON, susţinut de o creştere de 3,6% pe segmentul de întreprinderi mici şi mijlocii. Volumul de credite noi aprobate este din ce în ce mai ridicat, susţinut de un flux solid de afaceri noi de o calitate mai bună, în special pe categoriile de produse precum descoperit de cont, capital de lucru şi finanţarea lanţurilor de furnizori.

“Rezultatele noastre se bazează mai întâi de toate pe dedicarea angajaţilor BCR faţă de clienţi. Am trecut printr-o transformare amplă a băncii, iar aceasta este vizibilă în îmbunătăţirea semnificativă a serviciilor pentru clienţi. Deţinem un capital foarte puternic şi suntem hotărâți să fim în permanenţă un partener de încredere pentru clienţii noştri, precum şi să găsim soluţii comerciale pentru provocările şi dificultăţile financiare pe le întâlnesc aceştia. În anul precedent, BCR a acordat peste 8 miliarde de lei credite noi în economie şi a scăzut ratele lunare pentru mai mult de 30.000 de clienţi. Credem că aceasta este calea corectă de urmat pentru o bancă”, a declarat Sergiu Manea, CEO al BCR.

BCR oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 511 unităţi retail amplasate în majoritatea oraşelor cu mai mult de 10.000 de locuitori din toată România, ca şi prin cele 21 de centre de business şi 23 de birouri mobile dedicate companiilor. BCR deţine cea mai mare reţea de echipamente de auto-servire bancară din ţară – aproximativ 2.600 Echipamente (ATM-uri, Maşini Multifuncţionale, Terminale Automate de Plăţi, Maşini de schimb valutar) ca şi 12.000 de terminale POS pentru plăţile prin card la comercianţi.

Amintim că Banca Comercială Română este unicul acționar al BCR Chișinău din Republica Moldova.

Sursa: bcr.ro

Noutăți similare

Victoriabank a achiziționat BCR Chișinău

Victoriabank a achiziționat azi BCR Chișinău și marchează astfel o premieră pe piața din Republica Moldova: o bancă locală cumpără integral o altă instituție bancară din Moldova ...