Azi: € 20,2579 lei 0,0675 $ 19,1500 lei 0,0530

Acționarii Mobiasbancă au aprobat schimbarea denumirii oficiale a băncii

Acționarii Mobiasbancă au aprobat schimbarea denumirii oficiale a băncii Sursa foto: mobiasbanca.md & wikipedia.org

Despre această decizie luată la Adunarea Generală a Acționarilor(AGA) din 17 mai 2019, anunță banca prin intermediul unui comunicat plasat pe site-ul oficial.

Schimbarea denumirii va avea loc doar după finalizarea tranzacției dintre Societe Generale și OTP Bank, care este așteptată să aibă loc până la sfârșitul lunii iunie al anului curent. Banca nu anunță care va fi noua denumire oficială, însă conform unor surse din domeniul bancar aceasta va fi OTP Bank.

Altă decizie luată de AGA a fost alegerea unei noi componențe a Consiliului băncii. În rezultatul votării, următoarele persoane vor face parte din consiliu: Zoltan Major, Slaveyko Slaveykov, Dominique Serres, Wolfgang Lerke și Rodica Hîncu.

În comparație cu precedenta componență se observă o singură modificare – Didier Colin (actualul Președinte al Consiliului) va fi înlocuit cu Zoltan Major. Ceilalți 4 membri își vor păstra funcția în cadrul Consiliului băncii.

Noul Consiliu a fost ales pe un termen de 4 ani. Această decizie este de asemenea condiționată de finalizarea tranzacției.

Totodată acționarii Mobisbancă au hotărât să nu distribuie profitul obținut conform rezultatelor anului 2018. Acesta a fi reflectat ca profit nedistribuit.

Compania Erst&Young a fost aleasă să efectueze serviciile de audit pentru anul 2019.

Alte decizii luate de Adunarea generală a acționarilor Mobiasbancă:

  • aprobarea raportului Consiliului băncii cu privire la rezultatele activității sale în anul 2018;
  • aprobarea raportului Organului Executiv cu privire la rezultatele activității băncii în anul 2018;
  • aprobarea Statutului băncii în redacție nouă;
  • aprobarea regulamentului Consiliului băncii în redacție nouă.
Sursa: mobiasbanca.md / bancamea.md

Noutăți similare

OTP Bank investește în tinerii specialiști

Stagiul de practică joacă un rol important în orientarea în carieră încă din primii ani de facultate. Anul acesta OTP Bank a oferit oportunitatea mai multor studenți să beneficieze de stagii de practică...