Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

3 bănci au anunțat oficial sistarea deservirii transferurilor internaționale Contact

3 bănci au anunțat oficial sistarea deservirii transferurilor internaționale Contact Sursa foto: contact-sys.com

Comerțbank, Mobiasbanca Groupe Societe Generale și Unibank au anunțat oficial despre sistarea deservii transferurilor internaționale prin intermediul sistemului Contact.

Aceste decizii vin în urma dificultăților pe care le întâmpină sistemul dat, în special banca de decontare Russlavbank. Recent, pe numele conducerii acestei bănci a fost deschis un dosar penal cu privire la activitate bancară ilegală. Drept urmare băncile partenere din diferite țări au anunțat despre sitarea colaborării cu sistemul Contact.

Săptămâna trecută pe site-ul Unibank a fost publicat următorul mesaj:

"Stimaţi clienţi, vă aducem la cunoştinţă, că expedierea şi primirea transferurilor băneşti prin intermediul sistemului de transfer de bani «Сontact» temporar este stopat."

Zilele acestea alte 2 bănci, Comerțbank și Mobiasbancă au procedat la fel:

"Stimaţi clienţi, vă aducem la cunoştinţă, că expedierea şi primirea transferurilor băneşti prin intermediul sistemului de remitere de bani «Сontact» temporar este stopat. Administraţia Comerțbank."

"Stimaţi clienţi, vă informăm că recepţionarea şi expedierea de mijloace băneşti prin intermediul sistemului de transfer rapid CONTACT a fost temporar suspendată. Vă mulţumim pentru înţelegere," se menționează pe site-ul Mobiasbanca.

Din cele 14 bănci licențiate din țară, 12 deservesc transferurile internaționale prin intermediul sistemului Contact.

(Update) EuroCreditBank anunță sistează temporar colaborarea cu Contact:

"Stimaţi clienţi ai EuroCreditBank, în legătură cu dificultăţile tehnice, apărute în Sistemul de Remitere de Bani "CONTACT", expedierea şi eliberarea remiterilor de bani, prin sistemul respectiv, va fi sistată pentru o perioadă nedeterminată. Pentru mai multe detalii apelaţi la numărul de telefon: 022 500-200."

Sursa: bancamea.md

Noutăți similare