Azi: € 19,3586 lei 0,0513 $ 17,7675 lei 0,0153

Pagina de Facebook bancamea.md: De la 1 prieten la 10000. Cu răbdare, pasiune și $1 pe zi.

Ieri, 25 octombrie 2015, pagina de Facebook bancamea.md a trecut pragul de 10.000 like-uri/ fani. Personal îi numesc prieteni, pentru că prietenii te ajută să crești un anumit proiect, lucru sau idee - fapt care a și avut loc ulterior.

Din start vreau să zic că acest articol nu este despre cum să faci sau cum e corect să crești o pagină de Facebook (specialiștii din domeniu vă vor livra acest rezultat în câteva luni, numai să aveți bugetul necesar). Nici într-un caz să nu repetați experiența bancamea.md. S-ar putea să vă dea șeful afară sau să vă plictisiți și să abandonați ideea după ceva timp. Am avut norocul și libertatea să fac ce vreau cu această pagină – fără limite de timp, fără principii și reguli boring de genul cum, la ce oră și ce fel de content să postezi.

Pe scurt, am făcut ce am vrut, dar am respectat 2 idei – conținutul să fie util și/sau să fie interesant pentru fani, adică prieteni. Am postat de toate – statusuri, linkuri, imagini, video etc. Uneori am luat-o prin „arătură”, dar în linii generale am reușit să ne ținem de drumul cel drept.

Așa cum am zis anterior, am ajuns la 10.000 de prieteni. Dar a început toată povestea pe Facebook în data de 12 martie 2012, când subsemnatul devenea primul prieten al paginii și a postat următorul mesaj:

Subsemnatul era atât de entuziasmat încât credea că acuș milioane de oameni vor da like-uri, share-uri etc. Dar nu a fost așa, like-urile veneau greu și la un moment dat s-au plafonat undeva la puțin peste 1000. Oricum mă bucuram ca un copil la orice "aniversare" de genul acesta:

Era vara anului 2013 și atunci am zis să încercăm Facebook Ads, mai popular – să plătim pentru achiziția de like-uri. Se putea, cum am enunțat și mai sus în câteva luni de ajuns chiar și la 10.000, dar niciodată nu mi-au plăcut sprinturile sau creșterile rapide peste noapte, așa că am ales “marathonul”, adică alergatul pe distanță lungă. Așa s-a născut tactica unui dolar pe zi.

Ce înseamnă $1 pe zi? Să mănânci mai puține bomboane/ciocolate, să bei cu o bere sau un suc mai puțin, să renunți la o cheltuială mică zilnică pe care o faci de obicei. Deci, din banii de buzunar acum $1 era rezervat pentru Mark Zukerberg :) și eram ok cu asta de la bun început.

Am setat tot ce era nevoie de setat și astfel mă bucuram când vedeam zilnic tot mai mulți fani/prieteni și mă întristam când la sfârșitul lunii venea SMS notificarea că banii tăi au plecat la Facebook, apropo fără ca să te întrebe dacă vrei să achiți sau dacă ai soldul necesar pe contul de card ;) 

Creșterea a fost lentă, dar sigură.

 

Să vedem ce s-a întâmplat cu traficul care venea din Facebook spre site, fiindcă scopul major era acesta – redirecționarea audienței către bancamea.md. La început desigur erau sute de accesări lunar, dar după ce efectul unui $ pe zi se amplifica, am reușit să aducem pe site pînă la 8.000 de vizite lunar în ultimele luni.

Cine sunt prietenii noștri pe Facebook?

Femei și bărbați, tineri și nu doar tineri, dar cel mai important este că 90% sunt din Moldova ;)

Ce discută prietenii noștri pe pagina de Facebook și ce povești le-am spus noi? Dacă pe scurt, cam așa :)

 

 

 

 

Povestea aceasta are și un cost pe care nu-l regret deloc.

 

So what’s next?

Tactica unui dolar pe zi astăzi va lua sfârșit. E de ajuns cât ne-am promovat doar pe noi (site-ul și pagina de Facebook). Trecem la următoarea etapă – tactica celor 5$, care de fapt deja funcționează. Ea presupune promovarea partenerilor noștri. Astfel, fiecare comunicat de presă plasat la Știrea zilei primește un bonus - promovare pe Facebook în valoare de 5$.

Cam asta e povestea. Vă mulțumesc pentru atenție, în cazul în care ați ajuns cu cititul pînă aici. Dacă aveți careva propuneri sau întrebări pentru îmbunătățirea paginii de Facebook bancamea.md, aștept mesajele Dvs la [email protected] sau direct pe wall.