Azi: € 19,3586 lei 0,0513 $ 17,7675 lei 0,0153

Despre cele 2500+ de materiale publicate pe bancamea.md

După cum am anunțat, recent am sărbătorit 4 ani de bancamea.md în online-ul moldovenesc. Privind în urmă, am decis să fac o scurtă prezentare a unei părți a conținutului publicat pe bancamea.md, și anume compartimentul “Noutăți”, compartiment care per total a generat aproximativ 20% din tot traficul de pe site.

De la bun început am mers pe conceptul de informații utile și interesante din domeniul financiar-bancar, concept pe care nu l-am abandonat nici astăzi.

Începând cu 12 martie 2012, pe site au fost publicate 2500+ de materiale. Acestea includ știri din domeniu, analize de produse și servicii bancare, opinii, comunicate de presă ale băncilor licențiate, avize etc. Puteau fi mai multe, dar nu ne-am fugărit după trafic și/sau senzații de șocant / breaking news.

Compartimentul Noutăți a progresat de la câteva mii de afișări lunar la 35.000+ în februarie 2016. Per total știrile de pe bancamea.md au fost citite de peste 650.000 de ori. Faptul că ne-am focusat pe calitate și nu cantitate se observă și din durata șederii pe o pagină (știre) – Average time spent on page este de 2 minute 46 de secunde, conform Google Analytics.

Știrile despre actualitatea financiară-bancară din Moldova și produsele/serviciile băncilor locale reprezintă 62% din toate materialele publicate. Restul de 38% fiind materialele despre evenimentele internaționale și instituțiile financiare din lumea întreagă.

 

Alt scop pe care ni l-am propus inițial, a fost ca la un moment dat toate băncile licențiate să publice regulat pe bancamea.md știri și/sau comunicate despre activitatea băncii, produsele și serviciile oferite sau evenimentele în care sunt implicate. După 4 ani, pot să spun că am ajuns la calificativul “aproape toate”. Deci, mai avem de lucrat în direcția aceasta ;) Cum a evoluat numărul de știri publicate de bănci vedeți în graficul ce urmează.

P.S. Content is the king & quality, not quantity.