Sondaj

Din punct de vedere al finanțelor personale, anul 2018 va fi ...

Ai o întrebare?

 

Întrebări adresate

Vlad·12 martie 2015

Buna seara,
Am un Mastercard in euro de la Agroindbank. As vrea sa scot bani de la bancomat in Marea Britanie in lire sterline. Care este comisionul si care curst valutar este folosit? Multumesc.

Conform tarifelor MAIB pentru operațiunile cu cardurile bancare, pentru cardul Dvs. comisionul aplicat la retragerea numerarului din bancomate în străinătate constituie 1,2% + 3 euro.

Pentru a vedea cursul de conversie (EUR - GBP) pe cardurile MasterCard utliizați MasterCard currency conversion tool - https://www.mastercard.com/global/currencyconversion/ Echipa bancamea.md

Ana·09 martie 2015

Cardul de bem a expirat in ianuarie, dar mai am bani pe cont. O sa pot sa-i scot de la sediile bem? Multumesc anticipat!

Extras din regulamentul BEM privind utilizarea cardurilor bancare:

1.6. Termenul de valabilitate a cardului se stabileşte de către Bancă şi expiră în ultima zi a lunii indicate pe card. Efectuarea operaţiunilor prin intermediul cardului cu termenul de valabilitate expirat nu se permite. Pentru prelungirea termenului de valabilitate a cardului, Deţinătorul de card poate depune cererea corespunzătoare în agenţiile Băncii în termen de 60 de zile după expirarea termenului de valabilitate a cardului. După expirarea acestui termen, Deţinătorul cardului bancar poate depune doar cererea pentru emiterea unui card nou. La expirarea termenului de valabilitate a cardului, Deţinătorul cardului este obligat să-l restituie Băncii.

http://www.bem.md/rules-bank-cards Echipa bancamea.md

Victor·03 martie 2015

buna ziua.Spuneti-mi va rog unde in Republica Moldova pot scoate banii din bancomat de pe un card (cardul este creat in Marea Britanie) in valuta UE?
Multumesc.

Accesați harta cu bancomate: bancamea.md/bank_atms
Selectați orașul, bifați "valută străină". În rezultat veți primi locațiile bancomatelor care eliberează dolari sau euro. Echipa bancamea.md

petru·22 februarie 2015

buna ziua, in Moldova care suma la depozit este asigurata de catre banca?? nu shtiu daca ati inteles intrebarea, care suma maxima la depozit care poti sa fii increzut ca nu vei pierde banii?

La moment plafonul de garantare a depozitelor constituie 6000 lei. Plafonul de garantare reprezintă mărimea absolută garantată a depozitelor unui deponent persoană fizică într-o bancă. Pentru mai multe detalii accesați pagina web a Fondului de Garantare a Depozitelor din sistemul bancar - www.fgdsb.md. Echipa bancamea.md

Alexandra·21 ianuarie 2015

Buna ziua , am o intrebarea..Sunt plecata peste hotare si am deschis cont bancar , adica cond unde primesc indemnizatia pentru copil, Cardul imi expira peste o luna,Va rog sami spuneti care sunt urmarile daca nu ma prezint la timp ca sa-mi schimb cardul??POt pierde banii de pe card??

În mod normal, banca va emite un alt card pe numele Dvs., pe care va trebui să-l ridicați ulterior. Vă recomandăm să telefonați la bancă și să aflați exact cum procedează banca care a emis cardul Dvs. Echipa bancamea.md

vlad·20 ianuarie 2015

salut ,spuneti-mi va rog am un card romanesc de la BCR acolo se afla indemnizatiile pentru copil din romania. La ce bancomat as putea sa scot si ce comision se ia??multumesc anticipat

Consultați pagina web a băncii care a emis cardul - bcr.ro. Vedeți tarifele pentru utilizarea bancomatelor peste hotare.
www.bcr.ro/ro/persoane-fizice/operatiuni-bancare/tarife-si-comisioane Echipa bancamea.md

Ana ·13 ianuarie 2015

Spuneti-mi de la ce suma de bani se poate deschis depozit?

Fiecare bancă stabilește separat pentru fiecare depozit. Pentru depozitele în lei, de obicei e 500 MDL sau 1.000 MDL. Unele produse au soldul minim de 3.000 MDL sau 5.000 MDL. Depinde de bancă și produs.

Pentru informații detaliate vedeți pagina Depozite, fiecare produs are descris soldul minim (aportul inițial). Echipa bancamea.md

Roman·05 decembrie 2014

Salutare. As vrea sa aflu, de la citi ani in R. Moldova se permite crearea unui card bancar si utilizarea de serviciile bancare?

Va multumesc.

Puteți beneficia de un card bancar de la vârsta de 14 ani. Echipa bancamea.md

Margareta·01 decembrie 2014

Buna seara. As vrea sa stiu ce comision mi se aplica daca scot bani de la bancomatul altei banci decat am eu cardul?

Consultati pagina Carduri, unde puteti vedea respectivul comision pentru fiecare banca si tip de card.
http://bancamea.md/cards Echipa bancamea.md

Ana·20 noiembrie 2014

Salut,am card visa electron spunetimi va rog de unde pot lua security code

Security code este afișat pe partea din spate a cardului și/sau în plicul în care ați primit PIN-ul cardului Dvs.
Mai multe informații despre security code - http://en.wikipedia.org/wiki/Card_security_code Echipa bancamea.md