Azi: € 19,0909 lei 0,1177 $ 17,6425 lei 0,0482

Victoriabank a contribuit cu 100 de milioane de lei în bugetul statului, în acest an

Victoriabank a contribuit cu 100 de milioane de lei în bugetul statului, în acest an Sursa foto: victoriabank.md
  • Circa 100 de milioane de lei virate în bugetul statului de către Victoriabank în 2020
  • Contribuția Victoriabank în contextul COVID – donație si susținere clienți
  • Sponsor principal la Gala Generozității 2020
  • Angajații băncii donează prin Caritate VB
  • Zoom in banking || Stagii de practică cu remunerare

Victoriabank, a treia bancă din Moldova după mărimea activelor este un contribuabil important și disciplinat, asigurând suport la finanțarea cheltuielilor publice: pensii și alte plăți sociale, medicină și sănătate, învățământ, cultură, educație.

Taxe și impozite virate la stat

  • Circa 100 milioane lei virate la buget, sub formă de taxe și impozite, în primele 9 luni, a.c.;
  • Impozite și taxe în valoare de 317 milioane lei, virate la stat, aferente activității băncii de la venirea noului acționar în 2018;
  • Investițiile medii lunare pentru o unitate de personal au crescut în 9 luni 2020, comparativ cu începutul anului 2018 cu peste 42%. La sfârșitul a 9 luni curent în cadrul băncii activau 1,056 angajați;

Victoriabank asigură și deservește infrastructura necesară pentru achitarea impozitelor și taxelor de către clienții săi și promovează, prin propriul exemplu, transparența și corectitudinea în derularea afacerilor. 

„Băncile joacă un rol important în susținerea economiei și în creșterea și prosperitatea unei țări. În ultimii 3 ani, Victoriabank a contribuit considerabil la creșterea nivelului de intermediere financiară în Moldova, la transparentizarea relației cu consumatorii bancari, la susținerea și finanțarea unor investiții de infrastructură importante, fiind, totodată, unul din principalii finanțatori ai statului prin subscrierea Valorilor Mobiliare de Stat, emise de Ministerul Finanțelor. Rolul băncii în dezvoltarea sectorului economic din Moldova este incontestabil, iar noi suntem bucuroși să putem contribui în acest sens, acum mai mult ca niciodată în contextul creat de pandemie” – a declarat Bogdan Pleșuvescu, Președintele Comitetului de Direcție al Victoriabank.

Proiecte caritabile și donații

  • Contribuția VB în contextul COVID – donație și susținere client

În contextul pandemiei, banca a donat 250 000 de lei spitalului clinic de boli infecțioase „Toma Ciorba” din Chișinău în lupta cu COVID-19, a amânat plățile pentru credite, a venit în sprijinul IMM-urilor prin produse pentru relansarea afacerilor și pachete cu gratuități. Victoriabank continuă să sprijine comunitatea din care face parte și rămâne alături de clienții săi.

  • Gala Generozității

Victoriabank susține cauza nobilă a organizației CCF Moldova – O casă și o familie pentru fiecare copil, participând în calitate de partener principal la cel mai generos eveniment al anului – Gala Generozității deja pentru al 6-lea an consecutiv.

Banca este onorată să fie parte a unei astfel cauze, care întoarce copiii în sânul familiei și le oferă posibilitatea să crească și să se dezvolte în condiții decente.

  • Caritate VB

A.O. ,,Caritate VB” este o asociație fondată de Victoriabank la sfârșitul anului 2018, prin intermediul căreia sunt realizate proiecte prin susținerea mai multor inițiative comunitare.

În iulie, curent, la inițiativa angajaților, Victoriabank a lansat o campanie internă ,,Vreau să mă implic în lupta cu COVID”, campanie de strângere de fonduri, care ulterior vor fi donate instituțiilor medicale, precum și susținerea mai multor inițiative sociale. În perioada aprilie - iunie 2020, peste 100 de angajați ai băncii au transferat bani pe contul Asociației Obștești ,,Caritate VB”.

Din banii donați a fost procurat un Laringoscop video performant și donat Spitalului Clinic Republican pentru Copii „Emilian Coțaga".

Tot prin fundația Caritate VB, angajații băncii au posibilitatea să doneze la evenimentul din acest an al Galei Generozității, bani care vor fi transferați ulterior pe contul organizației CCF Moldova.

  • Zoom in banking || Stagii de practică cu remunerare

Banca se implică și în proiecte de educație financiară, astfel, în noiembrie 2019, a fost lansată prima ediție a proiectului Zoom in banking || Stagii de practică cu remunerare de la Victoriabank în parteneriat cu EBA și ASEM.

Prin aceste proiecte, studenților facultății de finanțe de la ASEM li se oferă posibilități de formare și dezvoltare profesională în domeniul financiar-bancar de la cei mai experimentați specialiști din cadrul Victoriabank precum și experți/parteneri naționali și internaționali ai Asociației Businessului European (EBA). În această toamnă, proiectul a fost relansat și recent au avut loc primele evenimente ale ediției 2.0.

Responsabilitatea și implicarea socială este o prioritate pentru Victoriabank, pe lângă integritate și deschidere, profesionalism, angajament față de clienți și muncă în echipă.

Sursa: victoriabank.md

Noutăți similare

Victoriabank a achiziționat BCR Chișinău

Victoriabank a achiziționat azi BCR Chișinău și marchează astfel o premieră pe piața din Republica Moldova: o bancă locală cumpără integral o altă instituție bancară din Moldova ...