Fascinat de tehnologie şi informaţie un tânar analist financiar, Michael Rubens Bloomberg, şi-a transformat idea într-un imperiu, idea de a traduce informaţia financiară pentru milioane de cititori din întreaga lume şi de a face bani din asta. Rodul a 25 de ani de muncă şi şcoală dură a Wall Street-ului i-a adus lui Bloomberg meritatul titlu de al zecelea cel mai bogat american, cu o avere estimată de 25 de miliarde de dolari.
Bloomberg deţine 88% cotă parte din întreprinderea creată de acesta şi funcţia curentă este cel de primar al New York-ului. Întreprinderea care îi poartă şi îi imortalizează numele controlează 33% din piaţa de profil.
Totul s-a început în anul 1981 când Michael Bloomberg a câştigat 10 milioane de dolari din vânzarea acţiunilor companiei “Salomon Brothers”. Cu aceşti bani acesta a înfiinţat o firmă nouă “Innovative Marketing Systems”. De atunci Bloomberg a început să creeze o nouă eră în lumea informaţională. În 1982 primul client al său Merryl Linch a instalat 22 de terminale “Market Masters”, iar mai apoi a investit 30 de milioane de dolari în companie. În anul 1986 acesta şi-a redenumit întreprinderea în Bloomberg L.P., iar în 1988 acesta a instalat circa 5000 de terminale. În anul 2010 în lume existau aproximativ 310.000 de terminale care achitau lunar în medie 1500$.
Costurile pentru acest sistem variază în dependenţă de numărul de utilizatori ce au acces la acest terminal. Pentru un utilizator unic costurile medii sunt de 1500$ lunar. Pentru a utiliza acelaşi terminal odată, mai multe persoane sau întreprinderi mici trebuie să achite o taxa lunară de 1800$.
Terminalul Bloomberg este un sistem computerizat furnizat de Bloomberg L. P. ce permite specialiştilor din domeniul finanţelor şi din alte industrii să acceseze serviciul profesional Bloomberg prin care aceştia pot monitoriza şi analiza în timp real mişcările datelor de pe piaţa financiară, cât şi de a plasa oferte pe platforma electronică. Terminalul mai furnizează date financiare precum ar fi platformele comerciale şi de analiză financiară, ştiri şi date pentru companiile din întreaga lume. Acesta mai este produsul central al companiei care aduce cele mai mari venituri. Cele mai mari firme financiare internaţionale apelează la serviciile terminalului Bloomberg.
Toate terminalele Bloomberg sunt închiriate deobicei pentru un ciclu de 2 ani, iar din sfărşitul anilor 90, începutul anilor 2000, a apărut opţiunea de a beneficia de terminal timp de 3 ani, în dependenţă de cât de multe ecrane sunt conectate la fiecare terminal. Majoritatea terminalelor sunt conectate între 2 şi 6 ecrane.
Structura tastaturii terminalului a fost proiectată special pentru acest produs. Deşi aspectul tastaturii este foarte asemănătoar cu cel standard, sunt nişte modificări care îi ajută pe utilizatori să navigheze prin sistem. Butonul Esc al tastaturii este modificat cu butonul roşu aprins Cancel. Culoare a fost aleasă pentru a atrage atenţia utilizatorului în moment când acesta doreşte să anuleze o acţiune. Butonul Enter este modificat cu butonul Go de culoarea verde ce derivă din jocul “Monopoly”.
Tastatura mai are butoane speciale de culoare galbenă ce oferă posibilitatea de a accesa titluri de stat, valorile imobiliare, piaţa financiară, acţiuni preferinţiale, piaţa monetară precum şi alte Hot key-uri.
Urmăriți în continuare un material video în care se explică cum funcționează terminalul Bloomberg.
Qatar National Bank, Oversea-Chinese Banking din Singapore şi Canadian Imperial Bank of Commerce sunt cotate într-un clasament întocmit de Bloomberg ca fiind cele mai solide bănci din lume, având o rată de neperformanţă de sub un procent şi un indicator de capitalizare cuprins ...
Băncile din Indonezia sunt cele mai profitabile dintre instituţiile de credit active în cele mai mari 20 de economii ale lumii, randamentul mediu al capitalului investit fiind de 23% la cele mai mari 5 bănci ale ţării. Randamentul capitalului investit, un indicator care arată cât de bine sunt folosiți ...
Banca Națională a Moldovei va folosi sistemul informațional Bloomberg pentru stabilirea cursului oficial al elului față de valutele străine, anunță un comunicat al instituției. Proiectul Hotărârii Consiliului de Adminsitrație al BNM "Cu privire la modificarea si completarea ...