Azi: € 19,0161 lei 0,0798 $ 17,7257 lei 0,0910

Societe Generale ia în considerare închiderea a 400 de subdiviziuni din Franța în următorii 5 ani

Societe Generale ia în considerare închiderea a 400 de subdiviziuni din Franța în următorii 5 ani Sursa foto: Jean-Claude Coutausse / Bloomberg News

Societe Generale ia în considerare închiderea în următorii 5 ani fiecărei a 5-a subdiviziuni din Franța. Acest fapt se datorează în primul rând migrării consumatorilor către bankingul digital, scrie Financial Times cu referire la surse apropiate discuțiilor. 

Societe Generale poate închide 400 din cele 2221 reprezentanțe ca parte a procesului de transformare a rețelei sale retail pînă în 2020.

Oficialii băncii au refuzat să spună numărul exact al reprezentanțelor ce urmează a fi închise, dar au menționat:

“Ne dorim accelerarea transformării rețelei noastre retail din Franța și să ne adaptăm la schimbarea necesităților consumatorului. Vom prezenta pînă la sfârșitul anului curent un plan detailat al modelului nostru 2020, inclusiv informații despre subdiviziuni.”

Sub presiunea reducerii costurilor și a îmbunătățirii câștigurilor pentru acționari, băncile din întreaga Europă își închid filialele și se focusează asupra mobile bankingului.

Ponderea clienților Societe Generale care vizitează lunar o filială a scăzut de la 57% (în 2007) la 42% în acest an, conform datelor prezentate de bancă. În același timp, numărul persoanelor care accesează online conturile bancare a crescut brusc.

Societe generale a făcut un anunț intern în care spune despre accelerarea transformării rețelei sale de retail și despre închiderea a 40 de subdiviziuni în acest an.

Divizia retail a Societe Generale a generat un profit de 419 milioane euro în trimestrul II al anului curent, în creștere cu 20% față de anul precedent. Profitul din investment banking a constituit 619 milioane euro în aceeași perioadă.

Sursa: ft.com

Noutăți similare