Azi: € 19,0242 lei 0,0890 $ 17,8816 lei 0,0636

Profitul Erste Group a crescut cu 12% în primul trimestru, până la 377 milioane de euro

Profitul Erste Group a crescut cu 12% în primul trimestru, până la 377 milioane de euro Sursa foto: erstegroup.com

Grupul financiar austriac Erste, din care face parte şi BCR Chișinău, a anunţat un avans de 12,2% al profitului net în primul trimestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 377 milioane de euro, în condiţiile unei creşteri de 7% a venitului operaţional, scrie bursa.ro cu referire la news.ro.

"Profitul nostru net pentru primele 3 luni a ajuns la 377 milioane de euro - o creştere de peste 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Suntem deosebit de mulţumiţi de faptul că această creştere continuă să fie generată în mod organic, de performanţa noastră operaţională. Afacerile clienţilor se dezvoltă constant, ceea ce a dus la o creştere a veniturilor nete din dobânzi (+ 7,2%), a veniturilor nete din taxe şi comisioane (+ 1,9%) şi la un avans excepţional de puternic al venitului net din tranzacţionare - toate acestea au generat o creştere anuală de 7% a venitului operaţional, până la 1,77 miliarde de euro", a declarat directorul general al Erste Group Bank, Andreas Treichl.

El a precizat că această performanţă este şi o reflectare a creşterii puternice şi susţinute a economiilor din Europa Centrală şi de Est, în mare parte datorită cererii interne solide, pe fondul creşterii salariilor şi al nivelului ridicat al ocupării forţei de muncă.

"Aceste fundamente macroeconomice favorabile au determinat, de asemenea, o creştere a cererii de credite în toate regiunile geografice, în special din partea companiilor, contribuind la o creştere anuală de 7,2% a soldului creditelor. Depozitele clienţilor au crescut de asemenea în trimestrul I cu 7% an-la-an, în pofida mediului în continuare marcat de dobânzi reduse", a spus Treichl.

Rata creditelor neperformante a scăzut până la 3% la sfârşitul trimestrului, reflectând astfel scăderea creditelor neperformante cu 773 milioane de euro pe parcursul unui an.

"În concluzie, a fost un început bun de an. Tabloul actual arată că suntem pe drumul corect spre atingerea obiectivelor stabilite pentru anul 2019: o rentabilitate a capitalului propriu de peste 11% şi dividende mai mari pe acţiune", a declarat Treichl.

Sursa: bursa.ro

Noutăți similare