Noile coduri IBAN pentru transferurile la bugetul național pot fi generate pe site-ul Ministerului Finanţelor

Noile coduri IBAN pentru transferurile la bugetul național pot fi generate pe site-ul Ministerului Finanţelor Sursa foto: bnm.md

Ministerul Finanţelor informează că, conform prevederilor Conceptului privind optimizarea transferurilor naţionale, aprobat prin Hotărîrea Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a Moldovei nr. 138 din 24 iulie 2014, începînd cu 1 ianuarie 2016 transferurile naţionale în folosul bugetului public naţional vor fi efectuate cu utilizarea obligatorie a codurilor IBAN (International Bank Account Number).

În acest sens, Ministerul Finanţelor a lansat calculatorul de generare a codul IBAN pentru încasări, care permite contribuabililor să acceseze on-line informaţiile privind codurile IBAN.

Plătitorii/contribuabilii au posibilitatea de a afla codurile IBAN pentru încasări pe pagina web a Ministerului Finanţelor www.mf.gov.md/iban, prin selectarea anului, codului Clasificaţiei economice, raionului în care se află contribuabilul şi a codului statistic al localităţii contribuabilului conform clasificatorului unităţilor administrativ-teritoriale (CUATM).

Codul IBAN (International Bank Account Number) reprezintă un şir de caractere care identifică, în mod unic la nivel internaţional, contul unui client deschis la o instituţie financiară prin recunoaşterea de către orice sistem bancar operant în reţeaua SWIFT, fără necesitatea conversiei manuale a datelor. Codul IBAN a fost creat în scopul diminuării riscului transferurilor eronate, timpului de procesare şi a cheltuielilor de intermediere transfrontalieră a plăţilor fără numerar.

Exemplu:

Sursa: mf.gov.md

Noutăți similare