Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Moldova Agroindbank - mai aproape de clienții săi

Moldova Agroindbank - mai aproape de clienții săi Sursa foto: maib.md

În perioada 20 – 31 ianuarie echipa MAIB a susținut sesiuni de informare în 34 de raioane ale țării în cadrul Caravanei de informare 2020 organizată de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură.

Peste 2 000 de producători agricoli au aflat despre cele mai bune oportunități de finanțare, noile campanii și oferte pregătite de MAIB pentru a răspunde cerințelor sezoniere ale acestora.

Pe lângă creditele și serviciile tradiționale, MAIB a relansat Campania promoțională pentru agricultori - Primăvara 2020. Astfel, deja pentru al patrulea an producătorii agricoli își pot realiza planurile și dezvolta afacerea, beneficiind de credite de până la 1 milion de lei, doar cu gajul roadei viitoare, pe un termen de până la 15 luni.

Pentru micii fermieri a fost lansat creditul AgroCredo, care poate fi obținut simplu şi rapid, fără gaj şi fără documente confirmative de utilizare a creditului. În sumă de până la 100 000 de lei, pe un termen de până la 60 luni, noul produs este perfect pentru finanțarea cheltuielilor legate de desfășurarea activității în agricultură. 

Un șir de beneficii pentru horticultori și pentru afacerile din industriile conexe oferă Programul Livada Moldovei, susținut de Banca Europeană de Investiții. Programul oferă până la 5 milioane de euro pe un termen de creditare de maxim 10 ani şi perioadă de grație de până la 4 ani. De asemenea, proiectul oferă anumite facilități fiscale şi vamale: „zero” TVA la import şi livrări locale, scutirea de plată ale accizelor, taxelor și procedurilor vamale. 

„În fiecare an, aducem noi inovații și implementăm produse menite să se alinieze la așteptările clienților noștri. Noile produse creditare ale Moldova Agroindbank vin să-i susțină pe agricultori de la mic la mare și să asigure o dezvoltare durabilă a afacerii lor. Prin participarea la asemenea evenimente suntem mai aproape de producătorii agricoli, oferind atât consultație profesionistă, cât și finanțare potrivită necesităților și activităților fiecăruia”, susține Vicepreședintele MAIB, Oleg Paingu.

Campania ”Caravana de informare 2020” desfășurată de AIPA a avut ca obiectiv informarea tuturor fermierilor din Republica Moldova, cu privire la accesarea suportului financiar acordat din partea statului în vederea dezvoltării sectorului agricol, privind accesarea subvențiilor post-investiționale în avans, pentru proiecte start-up, precum și subvenții în avans pentru îmbunătățirea nivelului de trai în mediul rural.

Totodată, s-a pus accentul pe informarea potențialilor beneficiari de subvenţii, cu privire la respectarea criteriilor de eligibilitate, îndeplinirea tuturor obligaţiilor ce rezultă din prevederile declaraţiei pe propria răspundere, vizând veridicitatea datelor ce sunt incluse la dosar etc.

Sursa: maib.md

Noutăți similare