Azi: € 19,9904 lei 0,1658 $ 17,0326 lei 0,0149

MAIB și Decorații.md au inaugurat Scuarul Medicilor – cu drag de medici și societate, un omagiu pentru viață

MAIB și Decorații.md au inaugurat Scuarul Medicilor – cu drag de medici și societate, un omagiu pentru viață Sursa foto: maib.md

”Pentru noi, ei sunt EROI” – este mesajul pe care îl adresează medicilor cu apreciere, recunoștință și gratitudine pentru profesionalismul și felul în care au grijă de fiecare dintre noi, de cetățenii acestei țări.

Cu ocazia Zilei profesionale a lucrătorului medical și a farmacistului, echipele Moldova Agroindbank și Decorații.md au inaugurat Scuarul Medicilor, un proiect social prin care își exprimă aprecierea și gratitudinea pentru curajul și profesionalismul de care medicii noștri dau dovadă zilnic și încurajează întreaga societate să facă același lucru.

De asemenea, prin acest proiect MAIB își dorește o dată în plus să sensibilizeze opinia publică în privința responsabilității pe care trebuie să o aibă fiecare în stoparea COVID-19.

“Proiectul Scuarul Medicilor nu este despre Moldova Agroindbank și nu este despre Decorații.md. Scuarul Medicilor este despre recunoștința celor câteva mii de angajați ai acestor 2 companii pentru profesionalismul, curajul și lupta continuă pe care o duc medicii noștri împotriva COVID-19”, a declarat Stela Recean, Vicepreședinte al Comitetului de Conducere al MAIB, la inaugurarea Scuarului.

“Invităm pe toți cei care vor trece prin scuar să se oprească pentru câteva momente și să lase un gând de mulțumire pentru medici. Se zice că energia gândurilor pozitive unificate poate întoarce munți. Noi ne dorim ca energia recunoștinței noastre, a locuitorilor Republicii Moldova, să ajungă direct la inimile medicilor, să știe că suntem alături de ei și că înțelegem și apreciem sacrificiul pe care îl fac”, a menționat Stela Recean.

La rândul său, Dragoș Musteață, Directorul general al Decorații.md, a subliniat că Scuarul Medicilor este “un omagiu adus vieții”. “Scuarul Medicilor este un proiect de suflet și cu suflet, cu o încărcătură emoțională înaltă. Este un proiect născut din recunoștință pentru medici și care este un omagiu adus vieții,” a specificat Dragoș Musteață, mulțumindu-le lucrătorilor medicali pentru “generozitatea cu care dăruiesc mii și mii de speranțe la viață”.

Marina Golovaci, Secretar de Stat, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a exprimat gratitudine lucrătorilor medicali cu ocazia zilei profesionale.

”Din păcate, ziua de astăzi este umbrită de evenimentele dificile cu care se confruntă întreaga societate, referindu-mă la infecția cu coronavirus care a afectat întregul glob pământesc. Aceasta nu ne permite să asigurăm sărbătorirea acestui eveniment așa cum ne-am fi dorit. De aceea sunt extrem de importante atitudinea noastră și gândurile pe care le dedicăm lucrătorilor medicali – celor care luptă pentru sănătatea oamenilor și pentru viața lor cu prețul nopților nedormite, jertfind din viața personală, bucurându-se pentru fiecare viață salvată și asumându-și cicatrici pe inimi în cazul pacienților pe care nu au putut să-i ajute. 

Din numele Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale le mulțumesc organizatorilor evenimentului pentru omagiul adus medicilor prin inaugurarea Scuarului Medicilor. Le doresc mulți ani și multă sănătate tuturor – atât lucrătorilor medicali, cât și tuturor cetățenilor din țara noastră”.

  

Scuarul Medicilor este situat în partea inferioară a străzii pietonale Eugen Doga. Elementul central al proiectului este un cub înconjurat de semisfere – simbol al valurilor vieții.

Pietonii și vizitatorii sunt încurajați să lase mesaje de mulțumire medicilor, scriindu-le pe cub. Pe părțile laterale ale elementului central este situată o zonă expozițională, unde sunt expuse picturi ale copiilor și studenților cu accent pe implicarea medicilor. Pe parcursul proiectului vor fi selectate cele mai reușite picturi, care vor fi înrămate și donate ulterior spitalelor implicate în lupta cu COVID.

Scuarul Medicilor este realizat de Moldova Agroindbank și Decorații.md, cu drag de medici și societate, omagiu pentru viață.

  

Sursa: maib.md

Noutăți similare