Azi: € 19,5385 lei 0,0631 $ 16,6888 lei 0,0243

Grupul ProCredit planifică retragerea completă din segmentul de credite de până la 30.000 EUR

Grupul ProCredit planifică retragerea completă din segmentul de credite de până la 30.000 EUR Sursa foto: wikiwand.com/de/ProCredit_Holding

ProCredit Holding AG, compania mamă a grupului internațional ProCredit a avut un an financiar 2016 de succes. Rezultatele financiare reflectă poziționarea strategică cu succes a companiei în calitate de “Hausbank” (banca de bază) pentru întreprinderile mici și mijlocii, cu focusul pe economiile emergente din Europa de Sud-Est și de Est, conform unui comunicat de presă plasat pe site-ul grupului.

Modelul de business a ProCredit se bazează pe întreprinderile mici și mijlocii din Europa de Sud-Est și de Est, deoarece aceste afaceri contribuie la dezvoltarea economică a țărilor în care activează și creează locuri noi de muncă. Necesitățile financiare a acestor întreprinderi variază de la 30.000 EUR la 3.000.000 EUR. În acest segment grupul ProCredit a înregistrat o creștere de 13% a portofoliului de credite, care la sfârșitul anului 2016 a atins valoarea de 2,9 miliarde euro.

În anul 2017 ProCredit are drept scop stoparea completă a finanțării afacerilor în mărime de până la 30.000 EUR – aceasta este o consecință a focusării pe întreprinderile mici și mijlocii cu o bună dezvoltare și perspective mari.

Segmentul de business din Europa de Sud-Est include subdiviziunile ProCredit din Albania, Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, Kosovo, Macedonia, România și Serbia. După mărimea activelor acesta este cel mai mare segment de business al grupului ProCredit. În 2016 portofoliul de credite al acestui segment a crescut cu 3,2% până la 2,53 miliarde de euro.

În Europa de Est, în care sunt incluse subdiviziunile din Georgia, Moldova și Ucraina, portofoliul de credite a crescut cu 4% atingând valoarea de 0,71 miliarde euro.

În America de Sud, subdiviziunile din Columbia și Ecuador, portofoliul de credite a crescut cu 13%.

Pentru anul 2016 grupul a înregistrat un profit net consolidat în valoare de 61 milioane euro, situându-se aproximativ la același nivel ca și în anul precedent (61,3 milioane euro).

Despre planurile grupului ProCredit pentru 2017, Borislav Kostadinov, membrul comitetului de conducere, a declarat:

“În 2017 ne dorim să facem un pas important înainte pentru a ne consolida poziția de Hausbank pentru întreprinderile mici și mijlocii, prin completarea ieșirii la maxim posibil din categoria împrumuturilor de pînă la 30.000 EUR. Noi vedem peste tot necesitatea unei bănci specializate în întreprinderi mici și mijlocii. Prin urmare noi așteptăm creșterea portofoliului net de împrumuturi în viitor.”

Sursa: procredit-holding.com / bancamea.md

Noutăți similare