Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Grupul ProCredit își majorează capitalul cu 32 milioane de euro printr-o emisiune suplimentară de acțiuni

Grupul ProCredit își majorează capitalul cu 32 milioane de euro printr-o emisiune suplimentară de acțiuni Sursa foto: wikiwand.com/de/ProCredit_Holding

ProCredit Holding anunță despre majorarea capitalului în mărime de 31,9 milioane euro. Majorarea capitalului se va efectua cu aportul acționarilor existenți și va consolida capacitatea grupului de a înregistra o creștere atractivă pe viitor, anunță un comunicat al instituției financiare.

Acționarii actuali - KfW, IFC, the DOEN Foundation, responsAbility, Ohana Holdings – vor participa la majorarea capitalului grupului bancar la un preț de 11,73 euro per acțiune. În total vor fi emise 2,7 milioane de noi acțiuni în cadrul acestei tranzacții.

Borislav Kostadinov, membru al conducerii ProCredit Holding a declarat:

“Suntem foarte bucuroși de încrederea acordată în perspectivele de creștere ale companiei noastre. Suntem convinși că majorarea de capital ne va permite în continuare să executăm strategia de succes de a servi businessul mic și mijlociu în Europa de Sud-Est și Europa de Est pentru care să fim banca lor de bază locală (Hausbank).”

La sfârșitul semestrului I al anului curent (2016) activele totale ale grupului depășeau 6 miliarde de euro, soldul creditelor acordate constituia 4,1 miliarde de euro, iar depozitele clienților totalizau 3,8 miliarde de euro.

În Republica Moldova, grupul ProCredit este prezent începând cu anul 2007, prin intermediul băncii ProCredit Bank.

Sursa: procredit-holding.com

Noutăți similare