Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Grupul ProCredit anunță rezultate financiare foarte bune pentru trimestrul I (2017)

Grupul ProCredit anunță rezultate financiare foarte bune pentru trimestrul I (2017) Sursa foto: wikiwand.com/de/ProCredit_Holding

ProCredit Holding, compania mamă a băncilor ProCredit anunță un bun start pentru anul 2017. Portofoliul de credite al grupului ProCredit a crescut în trimestrul I al anului curent cu 2,5% atingând valoarea de 3,7 miliarde de euro, anunță grupul financiar prin intermediul unui comunicat de presă.

În segmentul de bază de creditare (împrumuturi mai mari de 30.000 euro) creșterea atinsă este de 4,9% la nivel de grup. Creșterea este impresionantă datorită faptului că a avut loc în primul trimestru, când de obicei creșterea nu e foarte semnificativă. Atât Europa de Sud Est cât și Europa de Est au înregistrat creșteri ale portofoliului în segmentul de bază de creditare – 4,6% și respectiv 6,7%.

Creditele acordate persoanelor juridice au o pondere de 91,3% din total portofoliu de credite, dintre acestea 18,5% sunt distribuite sectorului agricol.

Creditele acordate persoanelor fizice reprezintă 8,7% din portofoliu, majoritatea fiind credite imobiliare pentru cumpărarea sau renovarea imobilelor, ori pentru îmbunătățirea eficienței energetice. Creditele de consum ocupă o cotă nesemnificativă din întreg portofoliul grupului ProCredit.

Portofoliul de împrumuturi al grupului ProCredit continuă să fie diversificat – cele mai mari 10 expuneri reprezintă 1,6% din întreg portofoliul de credite la sfârșitului primului trimestru al anului curent.

Profitul net raportat pentru trimestrul I (2017) atinge valoarea de 11,9 milioane euro, în creștere ușoară față de rezultatele perioadei similare a anului precedent (11 milioane euro).

Borislav Kostadinov, membru comitetului de conducere al ProCredit, a declarat:

„Suntem mulțumiți de rezultatele începutului de an. În special suntem bucuroși că am continuat creșterea pe piețele noastre principale și creșterea totală a portofoliului cu 2,5%, inclusiv creștere în segmentul de bază cu 4,9%. Acesta este un semn adițional de încurajare deoarece în primul trimestru din 2016 portofoliul de credite a scăzut cu 1,3%, ceea ce reprezintă o diferență netă de 143,2 milioane euro. Pentru noi este o confirmare clară că strategia de a deveni banca de bază (Hausbank) pentru companiile mici și mijlocii a fost o cale aleasă corect.”

Sursa: procredit-holding.com / bancamea.md

Noutăți similare