Azi: € 18,9294 lei 0,0834 $ 17,7607 lei 0,0583

Grupul Financiar Banca Transilvania se extinde în domeniul pensiilor private

Grupul Financiar Banca Transilvania se extinde în domeniul pensiilor private Sursa foto: bancatransilvania.ro

Grupul Financiar Banca Transilvania își extinde serviciile financiare pentru cei peste 3 milioane de clienți printr-o investiție în domeniul pensiilor administrate privat: BT Asset Management S.A.I. (BTAM) și BT Investments achiziționează 100% din Certinvest Pensii.

Certinvest Pensii, singurul jucător local dintre administratorii de fonduri de pensii din România, administrează peste 75 de milioane de lei intr-un fond de pensii facultative care are peste 9.500 de participanți.

„Prin aceasta achiziție, interesul BT se îndreaptă spre stimularea economisirii pe termen lung prin Pilonul III de pensii, varianta opțională, dar cu căutare tot mai mare în rândul persoanelor active. Ne dorim ca viitoarea companie de pensii BT să devină un jucător cat se poate de relevant inclusiv pe acest segment de piață, pe modelul companiilor pe care le avem deja în Grupul Financiar Banca Transilvania”, declara Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

“Am preluat în anul 2015 compania de administrare a fondului de pensii facultative Pensia Mea, cu încrederea că putem oferi clienților noștri o soluție eficientă de economisire pe termen lung, pe care am dezvoltat-o cu o echipa de profesioniști sub brandul Certinvest, crescând astfel activele administrate cu peste 90%. Am convingerea că alegerea celui mai mare grup financiar din România, Grupul Financiar Banca Transilvania, să continue și să dezvolte eforturile depuse până acum este în beneficiul pieței și a tuturor părților implicate, dar mai ales a participanților”, declara Eugen Voicu, acționar Fondator, Grupul Certinvest.

După semnarea angajamentului ferm urmează etapa de primire a aprobării achiziției din partea Autorității de Supraveghere Financiară.

BT Asset Management S.A.I. este compania Grupului Financiar Banca Transilvania, specializata in administrarea de investiții prin fonduri deschise și închise. BTAM are în prezent peste 3,9 miliarde lei active, 14 fonduri deschise de investiții în administrare și peste 40.000 de clienți.

Sursa: bancatransilvania.ro

Noutăți similare