Azi: € 19,0909 lei 0,1177 $ 17,6425 lei 0,0482

Dificultăți în deservirea transferurilor internaționale prin sistemul Contact

Dificultăți în deservirea transferurilor internaționale prin sistemul Contact Sursa foto: contact-sys.com

Unul dintre cele mai mari sisteme de transfer de bani, Contact, a simțit efectele informației negative apărute referitor la banca sa de decontare – Russlavbank. Recent, pe numele conducerii acestei bănci a fost deschis un dosar penal cu privire la activitate bancară ilegală, scrie banki.ru cu referire la Kommersant.

Aproximativ 15 bănci din Rusia au sistat deservirea transferurilor Contact, printre acestea se numără Binbank, Sobinbank, băncile din grupul bancar Laif (Лайф) ș.a.

De asemenea au sistat operațiunile și unele bănci partenere din fostele state CSI. Banca Națională a Uzbekistanului a recomandat băncilor să stopeze deservirea transferurilor Contact până la rezolvarea problemelor acesteia. De asemenea băncile din Kirgizstan au sistat temporar colaborarea.

Banca Națională a Moldovei nu a emis nici un comunicat la acest subiect. Doar Unibank a anunțat pe site-ul oficial despre stoparea temporară a deservirii transferurilor prin intermediul Contact. La moment majoritatea (12 din 14) băncilor din țară colaborează cu acest sistem de transfer de bani.

Un comunicat oficial al sistemului de transferuri Contact precizează că lista băncilor care au sistat deservirea transferurilor constituie doar 3% din toată rețeaua de parteneri. De asemenea se mai spune că o parte din bănci deja au reluat colaborarea, iar altele vor schimba schema de decontări cu sistemul Contact. Aceste mici dificultăți nu influențează decisiv activitatea sistemului, deoarece cei mai importanți parteneri (Uralsib, Avangard, Finam ș.a.) își continuă colaborarea cu Contact în regim normal.

Sursa: banki.ru / bancamea.md

Noutăți similare