Azi: € 19,0242 lei 0,0890 $ 17,8816 lei 0,0636

Deciziile aprobate de acționarii MAIB în cadrul Adunării Generale ordinare a acţionarilor din 23.07.2020

Deciziile aprobate de acționarii MAIB în cadrul Adunării Generale ordinare a acţionarilor din 23.07.2020 Sursa foto: maib.md

Adunarea generală ordinară anuală a acţionarilor MAIB a avut loc pe data de 23 iulie. Acţionarii au examinat darea de seamă financiară anuală pentru anul 2019, au aprobat darea de seamă a Consiliului băncii, precum şi Statutul băncii şi Regulamentul Consiliului băncii în redacţie nouă. 

Serghei Cebotari, Preşedintele Comitetului de Conducere, a menţionat în prezentarea sa că anul 2019 a fost unul "remarcabil", MAIB înregistrând "rezultate financiare demne de o bancă lider".

"Ne-am menţinut poziţia de lider incontestabil al sectorului bancar. Am reuşit să asigurăm un profit record şi să ne apropiem de pragul de 1 mln de clienţi. Spun cu încredere şi mândrie că MAIB are o viziune foarte clară şi ambiţioasă asupra viitorului său şi este pregătită să o implementeze rapid şi cu paşi siguri."

Referindu-se la aşteptările pentru anul 2020, Serghei Cebotari a accentuat că acesta deja s-a manifestat prin "mari provocări macroeconomice şi riscuri esenţiale pentru sistemul financiar".

"Chiar dacă criza Covid are un caracter temporar, aceasta va avea un impact de durată asupra activităţii economice, neexistând încă o claritate în privinţa magnitudinii şocurilor care ar putea să urmeze. Totodată, o criză înseamnă nu doar dificultăţi, dar şi oportunităţi, care trebuie identificate şi valorificate, iar echipa MAIB este adeptul unor reacţii prompte la schimbările mediului în care activează banca".

Abordând subiectul plăţii dividendelor, Serghei Cebotari a îndemnat acţionarii să demonstreze înţelepciune la această etapă, când impactul negativ al crizei asupra economiei este mai accentuat decât s-a anticipat. La rândul lor, acţionarii au pledat pentru revenirea la chestiunea privind plata dividendelor după data de 30 septembrie, în funcţie de evoluţia situaţiei atât în ţară, cât şi la nivel global.

Acţionarii MAIB, de asemenea, au confirmat compania internaţională "PricewaterhouseCoopersAudit" SRL în calitate de societate de audit a băncii pentru perioada anilor 2020-2022.

În cadrul aceluiaşi eveniment, acţionarii au ales o nouă componenţă a Consiliului băncii. În rezultatul votării, au fost aleşi următorii membri ai Consiliului: Victor Miculeţ, Natalia Vrabie, Vasile Tofan, Maryna Kvashnina, Vytautas Plunksnis, Ivane Gulmagarashvili şi Konrad Kozik.

Sursa: maib.md

Noutăți similare