Azi: € 19,4009 lei 0,0936 $ 17,6277 lei 0,0665
Mâine: € 19,6051 lei 0,2042 $ 17,6122 lei 0,0155

BNM a aprobat 5 membri noi ai Consiliului Moldindconbank

BNM a aprobat 5 membri noi ai Consiliului Moldindconbank Sursa foto: micb.md

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a aprobat recent în funcția de membru al Consiliului Moldindconbank pe Nikolaos Barlagiannis, Nikolay Nikolov, Ana Spînu, Tamjid Hossain Basunia, și Gaël, Jean-Marie, Ghislain, Gérard du Breil de Pontbriand. Aceștia au o bogată experiență profesională relevantă profilului de activitate și modelului de business al Moldindconbank și dispun de competențele necesare pentru administrarea băncii în conformitate cu responsabilitățile încredințate, conform BNM.

În aceeași ședință, Comitetul executiv al BNM a aprobat hotărârea privind revocarea unor administratori temporari ai Moldindconbank Astfel, începând cu 02.12.2019, mandatele administratorilor temporari care exercitau funcțiile de membri ai Consiliului băncii vor înceta. În același timp, Comitetul de conducere al Moldindconbank va fi în continuare administrat de administratori temporari desemnați de către BNM, mandatele cărora rămân a fi valabile până la data de 20 ianuarie 2020.

Banca Națională apreciază dedicația și profesionalismul de care au dat dovadă Giedrius Steponkus, Sorin Andrei, Anna Gheorghiu și Elena Pungă pe parcursul exercitării mandatelor de administratori temporari, între anii 2016 și 2019.

Cine sunt noii membri ai Consiliului Moldindconbank

Nikolaos Barlagiannis (Grecia) are o experiență vastă în conducerea companiilor mari. Această experiență include atât gestionarea curentă, cât și cea strategică a companiilor, precum și gestionarea proceselor de restructurare, achiziții, fuziuni, emitere de titluri de valoare.

Nikolay Nikolov (Bulgaria) dispune de o experiență diversificată, cu pondere semnificativă în domeniul consilierii în afaceri și în activitatea investițională, de asemenea în domeniul tehnologiilor informaționale și sectorul energetic. Nikolay Nikolov a acumulat experiență de peste 18 ani în exercitarea funcțiilor de conducere în cadrul mai multor companii din Bulgaria.

Ana Spînu (Republica Moldova) este doctor în științe economice, conferențiar universitar în cadrul Universității Libere Internaționale din Moldova. Ana Spînu dispune de experiență de peste 20 de ani în domeniul academic.

Tamjid Hossain Basunia (Marea Britanie) în ultimii 10 ani a exercitat funcții de membru al Consiliului în cadrul unor bănci din Federația Rusă. Dumnealui dispune de o experiență de circa 38 de ani în domeniul auditului, făcând parte din echipa uneia din cele mai mari companii de audit cu renume mondial - PricewaterhouseCoopers.

Gaël, Jean-Marie, Ghislain, Gérard du Breil de Pontbriand (Franța) este doctor în științe economice cu experiență semnificativă în sectorul financiar-bancar și în domenii conexe. În ultimii 10 ani a fost membru al consiliului în cadrul mai multor entități din sectorul financiar, inclusiv bănci mari din spațiul european (Franța, Slovenia).

Sursa: bnm.md

Noutăți similare