Azi: € 19,9904 lei 0,1658 $ 17,0326 lei 0,0149

BERD relansează programul de susţinere a comerţului pentru MAIB, oferind acces la 8 mln dolari

BERD relansează programul de susţinere a comerţului pentru MAIB, oferind acces la 8 mln dolari Sursa foto: maib.md

Moldova Agroindbank şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) îşi consolidează relaţiile de colaborare, semnând la 4 iulie a.c. un acord de relansare a Programului de susţinere şi dezvoltare a comerţului (EBRD TFP / Trade Facilitation Programme). 

Programul oferă acces la 8 mln dolari SUA şi asigură posibilități suplimentare pentru MAIB de finanțare a clienților săi în cadrul tranzacțiilor de import şi export. Mai mult ca atât, garanțiile emise de BERD în favoarea băncilor străine pentru acoperirea riscurilor de plată aferente comerțului internațional sporesc semnificativ capacităţile clienţilor de tranzacţionare.

“Peste 30 la sută din sectorul antreprenorial au ales să-şi dezvolte afacerile împreună cu un partener puternic, cum este Moldova Agroindbank, iar aceasta semnifică pentru bancă un angajament continuu de a implementa şi dezvolta noi instrumente competitive pe piaţa serviciilor bancare.

Suntem încântaţi să extindem relaţiile de colaborare cu BERD. Noul acord fortifică şi mai mult capacitatea MAIB de a oferi finanţare şi siguranţă clienţilor noştri din zona business pe parcursul întregului ciclu de producere, comercializare sau procurare a mărfii pentru a facilita relaţiile comerciale de import/export”, a declarat Serghei Cebotari, Preşedintele Comitetului de Conducere al MAIB, la ceremonia de semnare a acordului.

Amintim că recent MAIB şi BERD au semnat un alt acord pentru linia de finanţare EU4Business-BERD, care oferă acces clienţilor băncii la surse internaţionale de finanţare cu componentă de grant pentru a moderniza procesul de producere, a creşte calitatea produselor şi a facilita accesul pe piaţa de desfacere a UE.

Programul de susţinere şi dezvoltare a comerţului (EBRD TFP / Trade Facilitation Programme) include peste 100 de bănci partenere în 29 de ţări care beneficiază de investiţiile BERD.

  

BERD este cel mai mare investitor instituțional în Republica Moldova. De la începutul activității sale în țară, banca a investit 1,2 miliarde de euro în peste 125 de proiecte din sectorul financiar, energetic, în agricultură, infrastructură și industria prelucrătoare.

Moldova Agroindbank este banca comercială nr. 1 în Republica Moldova, în topul clasamentelor performanţei bancare, cu peste 1/3 cotă de piaţă la indicatori precum credite, depozite, active şi profit net. Prin reţeaua sa vastă de 66 sucursale şi 118 agenţii banca deserveşte cca 1 000 000 de clienţi atât persoane fizice, cât şi IMM şi corporaţii. MAIB are o pondere considerabilă în dezvoltarea sectorului real al economiei, prin portofoliul variat de produse şi servicii bancare.

Sursa: maib.md

Noutăți similare