Azi: € 19,1924 lei 0,0749 $ 17,6969 lei 0,0568
Mâine: € 19,2138 lei 0,0214 $ 17,7232 lei 0,0263

Grupul OTP analizează vânzarea subsidiarei din România

Grupul OTP analizează vânzarea subsidiarei din România Sursa foto: evz.ro / Dreamstime

OTP Bank a confirmat oficial, pentru BankingNews.ro, că „testează” vânzarea sucursalei din România. Potrivit băncii, acest proces este estimat să dureze câteva luni și, în cazul succesului licitației, posibilul acord de vânzare ar fi semnat în aproximativ un an.

Grupul OTP apelează la o licitație

„Grupul OTP a decis extinderea gamei de opțiuni strategice ale OTP Bank România prin testarea pieței în vederea unei posibile vânzări a băncii. Acest proces este estimat să dureze câteva luni și, în cazul succesului licitației, posibilul acord de vânzare ar fi semnat în aproximativ un an”, precizeaza reprezentanții băncii pentru BankingNews.

OTP Bank a următit o strategie de creștere organică

„Ca urmare a unei strategii bune de creștere, a muncii devotate și de înaltă calitate și a încrederii clienților, OTP Bank România a obținut în ultimii ani o creștere semnificativă. Astfel, în ultimii patru ani și-a dublat dimensiunea, și-a sporit cu 50% numărul de clienți, a implementat numeroase inițiative, cu precădere în zona de digitalizare și a creat o cultură agilă, orientată spre client.

În paralel cu strategia de creștere organică a băncii, Grupul OTP a decis extinderea gamei de opțiuni strategice ale OTP Bank România prin testarea pieței în vederea unei posibile vânzări a băncii.

Acest proces este estimat să dureze câteva luni și, în cazul succesului licitației, posibilul acord de vânzare ar fi semnat în aproximativ un an.

Acest demers nu influențează operațiunile curente, inclusiv atribuțiile și activitatea zilnică a angajaților băncii și nici obiectivele de vânzări ale OTP Bank România”, se arată in răspunsul băncii.

În anul 2017, OTP Bank a încercat să achiziționeze Banca Românească, însă tranzacția a fost respinsă de BNR.

Potrivit OTP Bank, la finalul T1, activele băncii au atins nivelul de 19,6 miliarde RON, în creștere cu 6% față de nivelul consemnat în luna martie 2022.

OTP Bank România a înregistrat în 2022 un profit după impozitare de 34,6 milioane de RON, în scădere cu 40% comparativ cu anul anterior, potrivit rezultatelor anunțate de grup.

Sursa: bankingnews.ro

Noutăți similare