Azi: € 19,5617 lei 0,0486 $ 16,6114 lei 0,0637

The Banker a desemnat Banca Anului 2019 din Republica Moldova

The Banker a desemnat Banca Anului 2019 din Republica Moldova Sursa foto: maib.md

Prestigioasa publicaţie dedicată industriei bancare The Banker a readus sectorul bancar din Republica Moldova în clasamentul celor mai bune bănci, după o pauză de peste 5 ani. 

MAIB este unica bancă din ţară inclusă în acest an în topul internaţional al celor mai puternice bănci comerciale, fiind desemnată „Banca Anului” 2019 din Republica Moldova.

Consiliul de juraţi al The Banker a apreciat în mod deosebit că MAIB este “deschizătorul de drumuri al unui sector care evoluează pozitiv”. 

De asemenea, au fost apreciate eforturile depuse de MAIB de a-şi fortifica procedurile AML de combatere a spălării banilor prin implementarea unui sistem recunoscut la nivel internaţional, astfel banca poziţionându-se ca un lider de piaţă în aspecte de AML şi conformitate.

Premiul este acordat și ca o recunoaștere internațională a realizărilor MAIB în direcția transformării digitale a băncii, iar în opinia The Banker “lansarea aplicaţiei mobile MAIBank este o realizare remarcabilă”. În general, jurații The Banker au pus accent deosebit pe eforturile de transformare digitală a băncilor din întreaga lume și maniera în care acestea se adaptează noii ere tehnologice.

“Revenirea MAIB în clasamentul The Banker este un succes în primul rând al sectorului bancar din Republica Moldova, iar Moldova Agroindbank se bucură să readucă prin performanţele instituţionale înregistrate numele ţării în topul celor mai competitive şi puternice bănci comerciale la nivel internaţional.

Aceasta consolidează şi reconfirmă poziţia MAIB de bancă lider, cu o dezvoltare dinamică, cu rol de formator de piaţă în sectorul bancar şi cu o evoluţie în ascensiune continuă, cu o strategie orientată spre client şi cu accent pe digitalizare”, a declarat Serghei Cebotari, Preşedintele Comitetului de Conducere al Moldova Agroindbank.

Premiul “The Banker” este cel de-al treilea premiu obţinut în anul 2019 de Moldova Agroindbank din partea unei publicaţii internaţionale, după revendicarea premiilor din partea revistelor „Global Finance” şi „Global Banking & Finance Review”, care au reconfirmat excelenţa şi stabilitatea MAIB.

În anul curent premiile The Banker au fost acordate băncilor din 138 de țări. La fel, au fost decernate șase premii regionale, premiul pentru cea mai bună bancă din lume, precum și două distincții pentru banking în comunitate și pentru incluziune socială.

Sursa: maib.md

Noutăți similare

Transferurile rapide vin direct în portmoneul tău

Moldova Agroindbank şi Visa lansează campania promoţională “Transferurile rapide vin direct în portmoneu” la care pot participa toate persoanele care expediază sau primesc bani din străinătate prin toate sistemele de transferuri rapide ...