Azi: € 19,6333 lei 0,0106 $ 16,7050 lei 0,0309

(sondaj) Raiffeisen Bank și Banca Transilvania – cele mai așteptate instituții financiare pe piața Republicii Moldova

(sondaj) Raiffeisen Bank și Banca Transilvania – cele mai așteptate instituții financiare pe piața Republicii Moldova Sursa foto: wikimedia.org / underconsideration.com

Raiffeisen Bank și Banca Transilvania sunt cele mai dorite instituții financiare pe piața Republicii Moldova, conform sondajului online ce a avut loc pe bancamea.md.

În perioada decembrie 2016 – ianuarie 2017, vizitatorii noștri au răspuns la următoarea întrebare - “Care din următoarele instituții financiare v-ați dori cel mai mult să intre pe piața Republicii Moldova?”.

Conform răspunsurilor oferite, Raiffeisen Bank a acumulat cele mai multe voturi (28,7%). Pe locul secund s-a situat Banca Transilvania din România cu 21,5% din voturi. Alți 12,5% din respondenți au optat pentru grupul financiar olandez ING.

Celelalte 3 instituții financiare nominalizate (Privat Bank, UniCredit sau VTB Bank) au acumulat mai puțin de 6% din voturi fiecare.

Interesant este faptul că 14% din respondenți sunt de acord cu afirmația că “avem destule bănci” și respectiv nu este nevoie de alte instituții financiare, iar 13% optează pentru oricare din aceste bănci – “concurența este binevenită”.

Sursa: bancamea.md

Noutăți similare