Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271
Mâine: € 19,1544 lei 0,0113 $ 17,8513 lei 0,0205

Banca Transilvania lansează plățile instant în euro

Banca Transilvania lansează plățile instant în euro Sursa foto: bancatransilvania.ro
  • BT este singura bancă din România prin intermediul căreia clienții – persoane fizice și companii – pot face transferuri instant în euro.
  • Banca a aderat la inițiativa europeană privind Plățile instant.
  • Banii ajung la beneficiar în aproximativ zece secunde.
  • Comisioanele sunt cele standard pentru plățile în euro, în zona SEPA.
  • Plățile se pot realiza non-stop prin anumite aplicații BT.

Banca Transilvania lansează Plățile instant în euro pentru persoane fizice și companii, într-o primă etapă, anul trecut, anunțând Încasările instant în euro. Transferurile instant în euro – plăți și încasări – înseamnă acces la bani în aproximativ zece secunde. Firmele pot realiza aceste plăți prin BT24 și NeoBT, iar persoanele fizice, tot prin NeoBT.

Prin includerea în ofertă a transferurilor instant în euro, Banca Transilvania aderă la inițiativa europeană prin care transferurile de bani realizate a doua zi devin transferuri în zece secunde, contribuind la creșterea semnificativă a fluxului de numerar și la economii de costuri pentru business-uri, în special pentru IMM-uri.

„Suntem prima bancă din România care pune la dispoziția clienților gama completă de transferuri instant în euro, disponibilă în Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă plăți instant către peste 500 de bănci din UE. Ne bucurăm să facem parte din această comunitate de bănci care, aderând la sistemul de decontare TIPS, transformă bankingul și plățile în Europa. Cu cât ne alăturăm mai multe bănci, cu atât mai accesibile vor fi aceste plăți în România și în Europa, pentru a fi și mai competitivi cu ajutorul digitalizării. Plățile instant eliberează practic bani din fluxul procesării – așa-numitele sume de tranzit – bani care pot fi folosiți mai repede pentru consum sau investiții” – declară Leontin Toderici, Director General Adjunct Operațiuni, Banca Transilvania

Plățile instant pentru populație:

  • Banii sunt primiți de beneficiarul plății în maxim 10 secunde.
  • Pot fi transferați până la 1.000 de euro/tranzacție.
  • Beneficiile plăților instant la comisioanele standard, similare celor pentru alte plăți în euro, realizate în zona SEPA (Single Euro Payments Area).

Plățile instant pentru pentru business-uri:

  • Înseamnă un flux de numerar eficient și o gamă mai largă de mijloace de plată.
  • Decontarea este realizată în maxim zece secunde.
  • Serviciul este disponibil non-stop, la comisioane standard, similare celor pentru alte plăți în euro, în zona SEPA.
  • Plățile și încasările instant în euro sunt incluse în Pachetele BT de cont curent Nelimitat care conțin tranzacții interbancare: Pachetul Nelimitat&10, Pachetul Nelimitat&25, Nelimitat All Inclusive și Pachetul Contul Primul An Gratuit.
  • Suma maximă de plată este de 10.000 de euro/tranzacție.

Banca Transilvania se numără printre cele peste 500 de bănci cu 13.000 de unități din Uniunea Europeana (zona SEPA), care au aderat la sistemul de decontare TIPS (Target Instant Payment Settlement).

Sursa: bancatransilvania.ro

Noutăți similare