Azi: € 19,1544 lei 0,0113 $ 17,8513 lei 0,0205

Raiffeisen Bank România nu va mai accepta ordine de plată pe suport de hârtie de la clienții persoane juridice

Raiffeisen Bank România nu va mai accepta ordine de plată pe suport de hârtie de la clienții persoane juridice Sursa foto: raiffeisen.ro

Raiffeisen Bank va elimina, de la 1 iulie 2021, ordinele de plată (OP) pentru clienții persoane juridice ai băncii, acestea urmând să fie transmise exclusiv prin canale electronice, anunță nocash.ro.

„Contextul actual a accentuat importanța digitalizării proceselor și serviciilor financiare, iar noi am continuat procesul de simplificare a interacțiunii cu banca,” spune Raiffeisen.

„Începând cu 1 iulie 2021, nu vom mai accepta ordine la plată și schimburi valutare pe suport hârtie pentru instructarea plăților. Acestea vor putea fi instructate exclusiv electronic, prin Raiffeisen Online, Smart Mobile (pentru clienții IMM) sau Multicash,” precizează banca.

În mesajul trasnmis clienților, banca mai adaugă:

„Ne-am adaptat constant la schimbările actuale și acum putem semna electronic contractele sau formularele de mentenanță, după caz, aferente serviciilor tranzacționale și/sau de creditare, cum ar fi: Internet banking, Multicash, conturi curente/ carduri de debit, contracte de credit.

În acest sens, poți folosi Certificatele Digitale Calificate pe care le deții sau poți solicita băncii să intermedieze emiterea, pe loc, a acestora, pentru a semna documente în relație cu Raiffeisen.

Apelând la această formă digitală de semnare a contractelor, care în anumite condiții poate fi asociată unor proceduri de autentificare suplimentare, vei beneficia de servicii mai rapide prin economia de timp realizată față de procesul standard de semnare olografă, realizate în condiții de securitate.”

Conform informațiilor publicate de bancă, companiile clienți ai Raiffeisen Bank transmit deja tranzactiile electronic în proporție de peste 97%.

Raiffeisen Bank România are peste 20 de ani de activitate pe piața bancară din România și peste 2,2 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Banca are peste 4.800 de angajați, aproximativ 300 de agenții în toată țara, 695 de ATM-uri, 413 mașini multifuncționale (MFM-uri) și o retea de peste 24.500 de POS-uri.

Sursa: nocash.ro / raiffeisen.ro/

Noutăți similare