Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Ex-Președintele Raiffeisen Bank International ar putea face parte din consiliul Moldindconbank

Ex-Președintele Raiffeisen Bank International ar putea face parte din consiliul Moldindconbank Sursa foto: business24.ro

Despre acest fapt anunță banca prin intermediul unui anunț plasat pe site-ul oficial

Astfel, dl Herbert Stepic, doctor în științe economice și comerț, ex-Președinte executiv al Raiffeisen Bank International în perioada 2001-2013, va fi înaintat de către acționarul bulgar (Doverie Invest) pentru funcția de membru al consiliului băncii.

Pe 29 ianuarie 2020 va avea loc Adunarea generală extraordinară a acționarilor Moldindconbank, una din chestiunile din ordinea de zi ce urmează a fi discutată, este alegerea membrilor Consiliului Băncii.

Astfel, de către acționarul majoritar al băncii – „Doverie-Invest" JSC (Bulgaria), au fost înaintați doi candidați noi cu o experiență bogată în domeniul financiar-bancar şi o reputație notorie la nivel internațional: Herbert Stepic și Thomas M. Higgins.

Herbert Stepic – doctor în științe economice și comerț, ex-Președinte executiv al Raiffeisen Bank International, activând în această funcție în perioada 2001-2013. Pe parcursul celor 40 de ani de activitate în grupul austriac Raiffeisen, dl H. Stepic a reușit să construiască o carieră fulminantă, contribuind direct la dezvoltarea şi extinderea internaţională unuia din cele mai mari şi prospere grupuri bancare din Europa centrală şi de est. Din anul 2002 până în prezent, dl H. Stepic ocupă funcţia de Vice-Președinte al Camerei Internaționale de Comerț din Viena.

Thomas M. Higgins – expert recunoscut în gestiunea fondurilor de capital şi management bancar, cu o experiență profesională de peste 25 ani. Din anul 2017 până în prezent, ocupă funcția de membru al Consiliului Băncii Comerciale „Tokuda”, Sofia (Bulgaria). Anterior, dl Higgins a ocupat funcții manageriale în diverse instituții de creditare, fonduri de investiții şi gestiune a capitalului, printre care Axxess Capital, Bulgarian-American Enterprise Fund (BAEF) şi Bulgarian-American Credit Bank.

Adunarea generală extraordinară a acţionarilor Moldindconbank se va ține la data de 29.01.2020, ora 11:00, la sediul băncii pe adresa: mun. Chişinău, str. Armenească, 38, etajul 5.

Forma de ţinere a adunării – cu prezența acţionarilor.

Sursa: micb.md

Noutăți similare