Azi: € 20,4593 lei 0,0412 $ 17,2165 lei 0,0128

Moldova Agroindbank – una dintre băncile puternice și la nivel regional, potrivit SeeNews

Moldova Agroindbank – una dintre băncile puternice și la nivel regional, potrivit SeeNews Sursa foto: maib.md

Locul 65 în topul celor mai performante bănci din Europa de Sud-Est revine Moldova Agroindbank, MAIB fiind și lider printre băncile din Republica Moldova care se regăsesc în clasament. Rezultatele au fost anunțate în cea de-a XIII-a ediție anuală a SeeNews Top 100 banks 2020/ Top 100 bănci din Europa de Sud-Est 2020, elaborat de SeeNews.

Cu active totale de 1,34 miliarde euro și un profit de 36,5 milioane euro la finele anului 2019, în creștere cu 9,24%, MAIB își păstrează pozițiile în clasament, reconfirmându-și puterea, stabilitatea și ponderea, inclusiv la nivel regional.

Experții publicației au apreciat, totodată, că ”în condițiile îmbunătățirii climatului macroeconomic în Europa de Sud-Est, băncile s-au bucurat de o rentabilitate solidă și o creștere viguroasă a activelor pe fonul accesului anemic la finanțare. Cererea pentru creditare a crescut. […] S-a îmbunătățit și calitatea creditelor, deși într-un ritm mai lent decât în anii trecuți”.

SeeNews elaborează anual un top al celor mai mari și mai puternice instituții bancare din Europa de Sud-Est, analizând informațiile financiare privind activele totale și profitul net din bilanțurile neconsolidate la data de 31 decembrie 2019. Clasamentul se bazează pe un număr de peste 200 de bănci active din regiune, inclusiv sucursale și subsidiare ale băncilor străine.

Sursa: maib.md

Noutăți similare