Azi: € 19,0161 lei 0,0798 $ 17,7257 lei 0,0910

Moldova Agroindbank transferă impozitul pe venit pentru trimestrul I, chiar dacă statul a amânat termenul de achitare

Moldova Agroindbank transferă impozitul pe venit pentru trimestrul I, chiar dacă statul a amânat termenul de achitare Sursa foto: maib.md

Moldova Agroindbank transferă impozitul pe venit pentru primul trimestru al anului 2020 la bugetul de stat, chiar dacă statul a amânat termenul de achitare a acestui impozit până la 25 iunie, scrie agenția Infotag.

Solicitat de corespondentul agenţiei Infotag, preşedintele Comitetului de conducere al MAIB, Serghei Cebotari, a spus că MAIB va transfera la bugetul de stat plata în sumă de 22,8 mil. lei, care constituie un sfert din impozitul pe venit al băncii pentru anul trecut şi care, potrivit legislaţiei fiscale, trebuie achitat până la 25 aprilie.

„În situația actuală dificilă pentru toţi în legătură cu răspândirea virusului COVID-19, statul a făcut o îngăduință pentru agenții economici, amânând plata impozitului pe venit pentru ianuarie-martie până pe 25 iunie. Însă noi, cei de la bancă, înțelegem cât de importanți sunt acești bani pentru buget, bani prin care Guvernul rezolvă cele mai acute și stringente probleme din țară. De ajutorul acordat la timp depinde sănătatea și viața multor oameni”, a spus bancherul.

Serghei Cebotari a subliniat că MAIB este o companie social responsabilă, care promovează o politică corporativă adecvată.

„Suntem conștienți că, cu ajutorul completării fiscale a bugetului, statul poate satisface mai bine nevoile medicilor, profesorilor, segmentelor social-vulnerabile ale populației, inclusiv ale pensionarilor”, a spus el.

Potrivit rezultatelor anului 2019, MAIB a obţinut un profit record în istoria sa – 703,5 mil. lei. Banca a încheiat anul cu active în sumă de 25,9 mlrd.lei, cu un capital de 4,4 mlrd. lei, păstrându-și cota de piață la principalii indicatori de performanță la nivelul de 28-32%. În 2019, acțiunile MAIB au atins un preț record pe piață, de 3200 lei per acțiune cu valoarea nominală de 200 lei. Valoarea contabilă a acţiunilor a ajuns la puțin peste 4 mii de lei.

Sursa: infotag.md

Noutăți similare