Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

Moldova Agroindbank – liderul ţării în clasamentul celor mai mari bănci comerciale din Europa de Sud-Est

Moldova Agroindbank – liderul ţării în clasamentul celor mai mari bănci comerciale din Europa de Sud-Est Sursa foto: maib.md

MAIB a urcat 3 poziţii în clasamentul celor mai mari bănci comerciale din Europa de Sud-Est, cu active în creştere cu 6,49% şi un profit de 27,2 milioane de euro la finele anului 2018. Clasamentul a fost făcut public în noua ediţie de agenţia financiară internaţională SeeNews Business Intelligence for Southeast Europe.

Astfel, pentru rezultatele obţinute în 2018 MAIB se clasează pe poziţia 64, anul trecut poziţionându-se pe locul 67. Pe parcursul anilor, banca a urcat consecvent în top, pentru prima dată fiind listată în anul 2010, când s-a clasat pe poziţia 100.

„Bine capitalizat şi în general cu un nivel înalt de lichidităţi, sectorul bancar din Europa de Sud-Est a înregistrat profituri apreciabile în anul trecut, sprijinit de o creştere relativ stabilă a economiei din regiune, precum şi un nivel redus de deprecieri”, spun autorii clasamentului. 

Menţionăm faptul că în ediţia actuală a topului sunt incluse patru bănci comerciale din ţara noastră, Moldova Agroindbank fiind lider printre acestea.

Moldova Agroindbank este banca comercială nr. 1 în Republica Moldova, în topul clasamentelor performanţei bancare, cu peste 1/3 cotă de piaţă la indicatori precum credite, depozite, active şi profit net. Prin reţeaua sa vastă de 66 sucursale şi 118 agenţii banca deserveşte cca 1 000 000 de clienţi atât persoane fizice, cât şi IMM şi corporaţii. MAIB are o pondere considerabilă în dezvoltarea sectorului real al economiei, prin portofoliul variat de produse şi servicii bancare.

Sursa: maib.md

Noutăți similare