Azi: € 19,9904 lei 0,1658 $ 17,0326 lei 0,0149

Moldova Agroindbank a urcat 8 poziţii în clasamentul Top 100 bănci din Europa de Sud Est şi se ambiţionează să fie MAI Bună

Moldova Agroindbank a urcat 8 poziţii în clasamentul Top 100 bănci din Europa de Sud Est şi se ambiţionează să fie MAI Bună Sursa foto: maib.md

Moldova Agroindbank anunţă cu mândrie că s-a poziţionat pe locul 59 în noul clasament Top 100 bănci din Europa de Sud Est, urcând 8 poziţii în comparaţie cu ediţia anterioară, când s-a clasat pe locul 67.

În “TOP 100 SEE 2019” au fost incluse patru bănci comerciale din Republica Moldova. MAIB este lider detaşat printre acestea, următoarea clasată fiind pe poziţia 74.

“Băncile din Europa de Sud-Est au înregistrat o performanţă temeinică în 2018, activând într-un mediu macroeconomic îmbunătăţit pe fundalul lichidităţii ridicate şi în absenţa unor şocuri majore externe sau interne”, au menţionat autorii clasamentului.

Rezultatele reconfirmă performanţa şi traiectoria ascendentă de dezvoltare a MAIB, precum şi statutul de lider al sistemului bancar, clasând-o printre băncile de referinţă atât la nivel naţional, cât şi regional.

Clasamentul este elaborat de agenţia financiară internaţională SeeNews Business Intelligence for Southeast Europe, analizând cele mai mari 190 de bănci din Europa de Sud Est în baza rapoartelor financiare la situaţia din 31 decembrie 2018.

SeeNews Business Intelligence for Southeast Europe este un furnizor de ştiri de business şi informaţii privind pieţele emergente, cu o experienţă de peste 15 ani în domeniu.

Sursa: maib.md

Noutăți similare